Uutiset

Pirkanmaan pelastuslaitoksen selvitys: automaattinen sammutuslaitteisto pelastanut useita ihmishenkiä

Pirkanmaan pelastuslaitoksen selvitys: automaattinen sammutuslaitteisto pelastanut useita ihmishenkiä

Pirkanmaan pelastuslaitoksella on laadittu selvitys automaattisen sammutuslaitteiston toiminnasta hoitolaitosten ja asuntojen tulipaloissa Suomessa viime vuonna. Selvityksen mukaan sammutuslaitteisto pelasti useita ihmishenkiä ja vähensi merkittävästi lievempiä henkilövahinkoja. Sammutuslaitteistolla varustettuja kohteita on Suomessa jo tuhansia.

Vuonna 2017 automaattinen sammutuslaitteisto aktivoitui 19:ssä hoitolaitoksessa ja asunnossa tapahtuneessa tulipalossa. Laitteisto sammutti paloista 15 ja rajoitti paloa neljässä tapauksessa. Sammutuslaitteisto pelasti ainakin neljä ihmishenkeä.

Paloista yhdeksän on arvioitu olleen tahallisesti sytytettyjä. Tyypillinen sytytyksen kohde oli vuode, mutta paloja sytytettiin myös wc-pesutiloissa sekä asunnon lattialle kerättyä irtainta sytytettiin palamaan. Koneista ja laitteista syttyivät palamaan pyykinpesukone, pakastin, kuvaputkitelevisio ja muuntaja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>