Uutiset

Pirkanmaan pelastuslaitoksen selvitys: automaattinen sammutuslaitteisto pelastanut useita ihmishenkiä

today16.3.2018

share close

Pirkanmaan pelastuslaitoksella on laadittu selvitys automaattisen sammutuslaitteiston toiminnasta hoitolaitosten ja asuntojen tulipaloissa Suomessa viime vuonna. Selvityksen mukaan sammutuslaitteisto pelasti useita ihmishenkiä ja vähensi merkittävästi lievempiä henkilövahinkoja. Sammutuslaitteistolla varustettuja kohteita on Suomessa jo tuhansia.

Vuonna 2017 automaattinen sammutuslaitteisto aktivoitui 19:ssä hoitolaitoksessa ja asunnossa tapahtuneessa tulipalossa. Laitteisto sammutti paloista 15 ja rajoitti paloa neljässä tapauksessa. Sammutuslaitteisto pelasti ainakin neljä ihmishenkeä.

Paloista yhdeksän on arvioitu olleen tahallisesti sytytettyjä. Tyypillinen sytytyksen kohde oli vuode, mutta paloja sytytettiin myös wc-pesutiloissa sekä asunnon lattialle kerättyä irtainta sytytettiin palamaan. Koneista ja laitteista syttyivät palamaan pyykinpesukone, pakastin, kuvaputkitelevisio ja muuntaja.

Kirjoittaja: Ilkka Lahti

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%