Uutiset

Poliisi: Hatanpään valtatien ja Tampereen valtatien risteyksessä ajetaan eniten päin punaisia valoja

Poliisi: Hatanpään valtatien ja Tampereen valtatien risteyksessä ajetaan eniten päin punaisia valoja

Poliisilla on käynnissä tällä viikolla valtakunnallinen tehovalvonta liittyen mm. suojatiesääntöjen noudattamiseen sekä turvalaitteiden ja matkapuhelimen käyttöön ajon aikana.

Lisäksi Tampereella on tehovalvottu viime viikosta lähtien punaisia valoja päin ajamista kuudessa risteyksessä: Nekalantien ja Hallilantien, Paasikiventien ja Enqvistinkadun, Tampereen valtatien ja Hatanpään valtatien, Hämeenpuiston ja Satamakadun sekä Itsenäisyydenkadun ja Yliopistonkadun risteyksissä ja Teiskontien ja Hervannan valtaväylän rampissa. Näistä selkeästi ongelmallisin sekä liikenteellisesti että määrällisesti on Hatanpään valtatien ja Tampereen valtatien risteys, jossa ajetaan eniten päin punaisia valoja.

-Olemme puuttuneet lukuisiin punaisia liikennevaloja päin ajamisiin näissä risteyksissä, ja kirjoittaneet monia sakkoja. Punaista päin ajaminen vaarantaa muiden tielläliikkujen turvallisuuden ja osoittaa välinpitämättömyyttä liikennesääntöjä kohtaan, toteaa ylikonstaapeli Mikko Satonen.

Punaisia päin ajamisen tehovalvonta Tamperella on osa Sisä-suomen poliisin, Tampereen kaupungin, Liikenneturvan ja Pirkanmaan ELY-keskuksen hanketta, jossa selvitetään liikennekäyttäytymistä liikennevalo-ohjatuissa liittymissä onnettomuus- ja ajoneuvotietojen perusteella. Tehovalvonta jatkuu edelleen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>