Uutiset

Kaarilan kouluun perätön uhkaussoitto

Kaarilan kouluun perätön uhkaussoitto

Tampereella Kaarilan koulun Kaarilan kiinteistöön kohdistui tänään ruokavälitunnin aikaan uhkaussoitto. Kiinteistössä toimii peruskoulun 5-9 luokat.

Poliisi on yhteistyössä koulun kanssa selvittänyt asiaa. On selvinnyt, että puhelussa oli kyse oppilaan tekemästä pilasoitosta. Poliisi jatkaa asian selvittämistä yhdessä sosiaaliviranomaisten ja koulun kanssa. Uhkaussoitto ei vaikuttanut koulupäivän kulkuun eikä evakuointitoimia tehty. Epäillyn nuoren iän vuoksi poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Poliisi suhtautuu kaikkiin kouluihin kohdistuviin uhkauksiin äärimmäisellä vakavuudella. Uhkatilanteisiin reagoidaan heti poliisin toimenpitein. Poliisin toimenpiteet mitoitetaan tapauskohtaisesti uhan laadun ja vakavuuden arvioinnin jälkeen. Rikosoikeudellisesti tällaisessa pilanpäinkin tehdyssä uhkaussoitossa on syytä epäillä perätöntä vaarailmoitusta, josta seurauksena on sakkoa tai vankeutta enintään yksi vuosi. Lisäksi alaikäisestä epäillystä tehdään aina ilmoitus myös lastensuojeluviranomaisille.

Rikoslaki 34:10§ Perätön vaarailmoitus

"Joka tekee pommista, tulipalosta, merihädästä, suuronnettomuudesta tai muusta vastaavasta hädästä tai vaarasta perättömän ilmoituksen, joka on omiaan aiheuttamaan pelastus- tai turvallisuustoimen taikka pakokauhua, on tuomittava perättömästä vaarailmoituksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi."

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>