Uutiset

Pirkanmaalle 70 000 euroa valtionavustusta maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla

Pirkanmaalle 70 000 euroa valtionavustusta maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet kunnille ja vastaanottokeskuksille 861 000 euroa kehittämisavustusta maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla.

Pirkanmaalle valtionavustusta myönnettiin kolmelle hankkeelle yhteensä 70 000 euroa. Tampereen kaupunki sai kahteen hankkeeseen yhteensä 60 000 euroa sekä Pirkkalan kunta 10 000 euroa. Kaiken kaikkiaan valtionavustuksia myönnettiin 30 hankkeelle.

Avustuksen saajina ovat kunnat sekä vastaanottokeskustoiminnan järjestäjät, jotka yhteistyössä eri liikuntapalveluiden tuottajien ja liikuntajärjestöjen kanssa kehittävät maahanmuuttajille liikuntamahdollisuuksia.

Kehittämisavustus on tarkoitettu monikulttuuriseen lasten ja nuorten liikuntaan, perheliikuntaan, aikuisten terveyttä edistävään liikuntaan sekä tukemaan urheilu- ja liikuntaseuroja monikulttuurisen liikunnan järjestämisessä.

Erityiskohderyhmänä ovat naiset ja tytöt sekä vaikeimmin tavoitettavat maahanmuuttajaryhmät. Kehittämisavun tarkoituksena on tukea liikuntalain ja kotoutumislain toimeenpanoa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>