Uutiset

Kattojen lumikuormaa on syytä seurata myös Pirkanmaalla

today22.3.2018

share close

Sisäministeriön Pelastusosasto on havainnut Pelastustoimen resurssi- ja onnettomuustilastojärjestelmän tietojen perusteella sortuma- ja sortumavaaratehtävien määrän kasvaneen tammi-maaliskuussa keskimääräistä suuremmaksi. SYKE (Suomen ympäristökeskus) on varoittanut 16.3.2018 hallien omistajia kattojen isoista lumikuormista.

Vaikka Pirkanmaalla ei vielä ole lumikuorman aiheuttamia kattojen sortumisia ollut, on syytä tarkkailla lumikuorman kertymistä, varoittaa Pirkanmaan pelastuslaitos. Kevättalvella lämpötilan liikkuessa pakkasen ja plussan välillä katoille kertyvä lumi voi muuttua raskaaksi ja lisätä riskiä vaarallisen lumikuorman kerääntymiselle

Kiinteistön omistajan tulee seurata aktiivisesti katon lumikuormaa sekä kantavien rakenteiden kuntoa ja ryhtyä tarvittaessa lumen poistoon ajoissa. Riskialttiimpia lumikuormille ovat laajarunkoiset suuret hallit, kuten urheiluhallit, suuret kaupat, ratsastusmaneesit ja maatalouden tuotantorakennukset. Kun lumikuormaa ryhdytään poistamaan, katolla työskentelevien työturvallisuudesta on huolehdittava, samoin ympäristön turvallisuuden varmistamisesta, muistuttaa pelastuslaitos.

Tavalliset omakotitalot ja rivitalot eivät kuulu riskialttiisiin kohteisiin kattojen kestävyyden osalta.

Lumikuorman tilannetta voi seurata ositteesta http://www.ymparisto.fi/kattojenlumikuorma.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%