Uutiset

Kattojen lumikuormaa on syytä seurata myös Pirkanmaalla

Kattojen lumikuormaa on syytä seurata myös Pirkanmaalla

Sisäministeriön Pelastusosasto on havainnut Pelastustoimen resurssi- ja onnettomuustilastojärjestelmän tietojen perusteella sortuma- ja sortumavaaratehtävien määrän kasvaneen tammi-maaliskuussa keskimääräistä suuremmaksi. SYKE (Suomen ympäristökeskus) on varoittanut 16.3.2018 hallien omistajia kattojen isoista lumikuormista.

Vaikka Pirkanmaalla ei vielä ole lumikuorman aiheuttamia kattojen sortumisia ollut, on syytä tarkkailla lumikuorman kertymistä, varoittaa Pirkanmaan pelastuslaitos. Kevättalvella lämpötilan liikkuessa pakkasen ja plussan välillä katoille kertyvä lumi voi muuttua raskaaksi ja lisätä riskiä vaarallisen lumikuorman kerääntymiselle

Kiinteistön omistajan tulee seurata aktiivisesti katon lumikuormaa sekä kantavien rakenteiden kuntoa ja ryhtyä tarvittaessa lumen poistoon ajoissa. Riskialttiimpia lumikuormille ovat laajarunkoiset suuret hallit, kuten urheiluhallit, suuret kaupat, ratsastusmaneesit ja maatalouden tuotantorakennukset. Kun lumikuormaa ryhdytään poistamaan, katolla työskentelevien työturvallisuudesta on huolehdittava, samoin ympäristön turvallisuuden varmistamisesta, muistuttaa pelastuslaitos.

Tavalliset omakotitalot ja rivitalot eivät kuulu riskialttiisiin kohteisiin kattojen kestävyyden osalta.

Lumikuorman tilannetta voi seurata ositteesta http://www.ymparisto.fi/kattojenlumikuorma.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>