Uutiset

Ensihoidon helikopteritoimintaa esitetään Pirkanmaan vastuulle

today26.3.2018

share close

Kuva: FinnHEMS[/caption]

Vastuu koko Suomen ensihoidon helikopteritoiminnasta ehdotetaan keskitettäväksi Pirkanmaan maakunnan vastuulle osana uutta yliopistosairaaloiden välistä työnjakoa. Sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt lausunnolle säädösehdotukset, jotka liittyvät ensihoidon ilmailupalveluiden järjestämiseen maakunta- ja soteuudistuksessa.

Ehdotuksen mukaan nykyinen viiden yliopistollisen sairaanhoitopiirin omistama FinnHEMS Oy siirtyisi maakunta- ja soteuudistuksessa osaksi Pirkanmaan maakunnan konsernia. Pirkanmaan maakunta vastaisi jatkossa kuudella eri paikkakunnalla toimivasta ensihoidon helikopteritoiminnasta sekä yhtiön omistajaohjauksesta.

Samassa yhteydessä helikopteritoiminnan rahoitusvastuu siirtyisi kokonaan valtiolta maakunnille. Valtion nykyinen rahoitus hajautettaisiin kaikkiin maakuntiin maakuntien rahoituslakiesityksen mukaisesti. Maakunnat vastaisivat yhdessä kustannuksista sekä kiinteällä maksulla että suoriteperusteisesti.

− Sekä ensihoito että ilmailuala ovat erittäin vaativaa toimintaa. Ne edellyttävät selkeää johtamisvastuuta. Tays on valmis ottamaan tämän tehtävän hoitaakseen osana Pirkanmaan maakuntaa, toteaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen tiedotteessa.

Ehdotuksen perusteluissa todetaan, että ensihoidon lentotoiminnan keskittämiselle Pirkanmaalle on jo nyt erittäin hyvät edellytykset. Maakuntaan on rakentunut turvallisuus- ja ilmailualan koulutuksen, tutkimuksen, tietotekniikan ja yritystoiminnan keskittymä, jossa on sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Puolustusvoimilla on niin ikään Pirkanmaalla ilmavoimien logistiikan ja tutkimuksen keskittymä. Tampere-Pirkkalan lentokenttä on vastaavasti Suomen operoiduin monitoimijakenttä, jonka kehittämiseen alueen kumppanit ja Finavia ovat sitoutuneet.

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%