Uutiset

PSHP:n tulos Coxan ja Sydänsairaalan vetoavulla ylijäämäinen

today26.3.2018

share close

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin vuoden 2017 tulos oli noin noin 3,5 miljoonaa euroa ylijäämäinen. Kahden ensimmäisen kuukauden perusteella on odotettavissa myös, että vuosi 2018 olisi myös selvästi ylijäämäinen.

Ennustetun ylijäämän vuoksi sairaanhoitopiirin hallitus päätti maanantaina, että sairaanhoitopiirin vuoden 2018 hintoja alennetaan 1,5 prosenttia 1.4.2018 alkaen. Hintojen alennus koskee kaikkia toimialueita ja kaikkia palveluita. Alennuksen taloudellinen vaikutus on 6-7 miljoonaa euroa.

Sairaanhoitopiiriin hakeutuu valinnanvapauden perusteella aiempaa enemmän uusia asiakkaita maakunnan ulkopuolelta. Valinnanvapauden arvo sairaanhoitopiirille on merkittävä, sillä potilaat tuottavat Pirkanmaalle vuosittain yli 20 miljoonaa euroa.

Valinnanvapauttaan käyttäviä asiakkaita kiinnostavat erityisesti sairaanhoitopiirin tytäryhtiöiden Coxan ja Sydänsairaalan palvelut. Taysin erikoisaloista uusia asiakkaita kiinnostavat varsinkin ortopedia ja neurologia.

Korjaus: Otsikkoa korjattu. Uutisen alkuperäisessä otsikossa väitettiin, että sairaanhoitopiiri alentaa viime vuoden ja vuoden 2018 alun hyvän kehityksen vuoksi asiakasmaksuja. Tosiasiassa PSHP alentaa kunnilta perittäviä maksuja potilaiden hoidosta.  Potilaan asiakasmaksu on murto-osa hoidon hinnasta. Merkittävimmän osan hoidosta maksaa potilaan kotikunta. 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%