Uutiset

Kangasalan tuhopoltosta syytetylle vaaditaan elinkautista

today27.3.2018

share close

Kangasalan tuhopolttoa edelsi syyttäjän mukaan käräjillä syytetyn naisen ja toisen palossa kuolleen välinen riita. Ennen tulipalon sytyttämistä syytetty riiteli isoäitinsä kanssa, haastehakemuksessa sanotaan. Syytetyn 83-vuotias isoäiti ja talossa ollut 63-vuotias setä kuolivat. Palaneen talon kolmas asukas ei ollut kotona.

Syyttäjä Jaana Linna pitää tekoja erityisen raakoina ja julmina isoäidin liikuntarajoitteisuuden ja sedän cp-vamman takia.

Viime marraskuussa tapahtuneen palon käsittely alkoi tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan nainen meni riidan jälkeen iltakymmenen aikoihin talon autotalliin ja sytytti siellä rättejä tai hanskoja tuleen. Tämän jälkeen nainen palasi omaan asuntoonsa Tampereelle.

Tuli levisi autotallista omakotitalon katolle ja talo oli ilmiliekeissä palokunnan saapuessa, syytteessä sanotaan. Syyttäjän mukaan ennen talosta poistumistaan nainen näki setänsä menevän nukkumaan.

Oikeudessa kuultiin nauhoite hätäkeskuspuhelusta, jonka syytetty soitti noin kolmelta yöllä. Tätä ennen hän oli syyttäjän mukaan muun muassa seurannut netistä tulipalon uutisointia.

Puhelussa nainen kertoo sytyttäneensä palon ja olevansa kotona.

– Mä en tiennyt, että se oli niin iso palo, syytetty sanoo nauhalla.

Syytetyn puolustusasianajajan Jouni Hyvärisen mukaan puhelu viittaa ainakin siihen, että syytetyllä ei ollut tahallista tarkoitusta surmata sukulaisiaan.

Syyttäjä vaatii kolmikymppiselle naiselle elinkautista vankeustuomiota tuhotyöstä ja kahdesta murhasta. Nainen kiistää murhasyytteet, mutta myöntää teot kuolemantuottamuksina.

Oikeuden istunnossa syyttäjä esitti lisäksi vaihtoehtoiset syytteet, joiden mukaan syytetty syyllistyi yleisvaaran tuottamukseen sekä kahteen kuolemantuottamukseen tai törkeään kuolemantuottamukseen.

Syyttäjän mukaan naisella oli ollut etäiset välit uhreihin.

STT

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%