Uutiset

Kangasalan tuhopoltosta syytetylle vaaditaan elinkautista

Kangasalan tuhopoltosta syytetylle vaaditaan elinkautista

Kangasalan tuhopolttoa edelsi syyttäjän mukaan käräjillä syytetyn naisen ja toisen palossa kuolleen välinen riita. Ennen tulipalon sytyttämistä syytetty riiteli isoäitinsä kanssa, haastehakemuksessa sanotaan. Syytetyn 83-vuotias isoäiti ja talossa ollut 63-vuotias setä kuolivat. Palaneen talon kolmas asukas ei ollut kotona.

Syyttäjä Jaana Linna pitää tekoja erityisen raakoina ja julmina isoäidin liikuntarajoitteisuuden ja sedän cp-vamman takia.

Viime marraskuussa tapahtuneen palon käsittely alkoi tänään Pirkanmaan käräjäoikeudessa.

Syyttäjän mukaan nainen meni riidan jälkeen iltakymmenen aikoihin talon autotalliin ja sytytti siellä rättejä tai hanskoja tuleen. Tämän jälkeen nainen palasi omaan asuntoonsa Tampereelle.

Tuli levisi autotallista omakotitalon katolle ja talo oli ilmiliekeissä palokunnan saapuessa, syytteessä sanotaan. Syyttäjän mukaan ennen talosta poistumistaan nainen näki setänsä menevän nukkumaan.

Oikeudessa kuultiin nauhoite hätäkeskuspuhelusta, jonka syytetty soitti noin kolmelta yöllä. Tätä ennen hän oli syyttäjän mukaan muun muassa seurannut netistä tulipalon uutisointia.

Puhelussa nainen kertoo sytyttäneensä palon ja olevansa kotona.

- Mä en tiennyt, että se oli niin iso palo, syytetty sanoo nauhalla.

Syytetyn puolustusasianajajan Jouni Hyvärisen mukaan puhelu viittaa ainakin siihen, että syytetyllä ei ollut tahallista tarkoitusta surmata sukulaisiaan.

Syyttäjä vaatii kolmikymppiselle naiselle elinkautista vankeustuomiota tuhotyöstä ja kahdesta murhasta. Nainen kiistää murhasyytteet, mutta myöntää teot kuolemantuottamuksina.

Oikeuden istunnossa syyttäjä esitti lisäksi vaihtoehtoiset syytteet, joiden mukaan syytetty syyllistyi yleisvaaran tuottamukseen sekä kahteen kuolemantuottamukseen tai törkeään kuolemantuottamukseen.

Syyttäjän mukaan naisella oli ollut etäiset välit uhreihin.

STT

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>