Uutiset

IS: Automaattisella kameravalvonnalla luultua vähemmän vaikutusta turvallisuuteen

IS: Automaattisella kameravalvonnalla luultua vähemmän vaikutusta turvallisuuteen

Teiden automaattinen kameravalvonta vaikuttaa liikenneturvallisuuteen luultua vähemmän, kirjoittaa Ilta-Sanomat. Trafi on laajassa tutkimuksessaan selvittänyt niin sanottujen peltipoliisien nopeus- ja liikenneturvallisuusvaikutuksia.

Tutkimuksessa ajoneuvojen keskinopeudet putosivat automaattivalvonnan tiejaksoilla kaksi kilometriä tunnissa ja henkilövahinko-onnettomuuksien määrä laski valvontajaksoilla 25 prosenttia. Yleisessä liikennekehityksessä ajovauhti on kuitenkin laskenut kauttaaltaan ja valvomattomilla teillä keskinopeudet laskivat 1,2 kilometriä tunnissa. Myös näillä teillä tapahtuneiden henkilövahinko-onnettomuuksien määrä väheni 18 prosenttia.

Suhteellisesti valvomattomien teiden pienempi keskinopeus vaikutti enemmän onnettomuuksien vähenemiseen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>