Uutiset

Poliisi: Pirkanmaalla huumausainetilanne vakava

Poliisi: Pirkanmaalla huumausainetilanne vakava

Sisä-Suomen poliisilaitos on panostanut vuoden 2018 alusta huumausaineiden kenttävalvontaan edellisiä vuosia enemmän ja ensimmäisen vuosineljänneksen tulokset osoittavat huumausainetilanteen olevan Pirkanmaalla vakava. Valvontaa on Tampereen lisäksi kohdistettu myös muihin Pirkanmaan kaupunkeihin, sekä kuntakeskuksiin poliisin oman analyysin, sekä saatujen ilmiantojen perusteella resurssien puitteissa.

Viime vuoden 2017 maaliskuun loppuun mennessä kenttävalvonta oli kirjannut rikosilmoituksia seuraavasti: Törkeitä huumausainerikoksia oli 4 kpl, huumausainerikoksia 21 kpl ja huumausaineen käyttörikoksia 20 kpl.

Tänä vuonna samaan aikaan rikosilmoituksista törkeitä huumausainerikoksia oli 9 kpl, huumausainerikoksia 82 kpl ja huumausaineen käyttörikoksia 123 kpl.

Huumausaineiden takavarikot ovat joidenkin huumausaineiden osalta kasvaneet. Kokainiia ei viime vuonna tähän aikaan oltu takavarikoitu yhtään. Tänä vuonna on suoraan kadulta saatu poliisin haltuun n. 140 grammaa kokaiinia. Se kertoo siitä, että kokaiinin käyttö ei ole vain Helsingin ja Etelä-Suomen ongelma. Marihuanaa oli viime vuonna tähän mennessä takavarikoitu n. 1300 gr ja kuluvana vuonna 3500 gr. Amfetamiinia on kenttävalvonnassa takavarikoitu viime vuotista vähemmän.

Kenttävalvonnassa paljastuu samalla huomattavasti muuta rikollisuutta. Aseiden takavarikot nousivat neljästä yhdeksään ja niiden lisäksi poliisin haltuun jäi lukematon määrä muita laittomia astaloita. Etsintäkuulutettuja on jäänyt kiinni 48 kpl kun edellisvuonna heitä jäi kiinni 4.

Huumausainerikollisuus on piilorikollisuutta ja poliisi paljastaa sitä käytettävissä olevien resurssien puitteissa. Kuluvana vuonna on päätetty siirtää resurssia kenttävalvontaan ja jättää muuta toimintaa saman verran vähemmälle. Tulokset näyttävät, että huumausainerikostilanne Pirkanmaalla on yhteiskunnan kannalta huono. Maahantuontia, kasvattajia, levittäjiä ja käyttäjiä on merkittävissä määrin enemmän kuin edellisten vuoden tilastoista voi päätellä.

Sisä-Suomen poliisilaitos tulee jatkamaan tehostettua huumausaineiden kenttävalvontaa ainakin vuoden loppuun saakka.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>