Uutiset

Selvityshanke Nokian liittymisestä Mänttä-Vilppula-Juupajoki-yhteistoiminta-alueeseen on alkanut

Selvityshanke Nokian liittymisestä Mänttä-Vilppula-Juupajoki-yhteistoiminta-alueeseen on alkanut

Selvityshanke Nokian kaupungin mahdollisesta liittymisestä Mänttä-Vilppula-Juupajoki-yhteistoiminta-alueeseen on käynnistynyt.

Jo tähän mennessä on selvitelty asiaan liittyviä kriittisiä oikeudellisia kysymyksiä. Selvitysten mukaan Nokian kaupungin liittymiselle Mänttä-Vilppulan kaupungin ja Juupajoen kunnan muodostamaan sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteistoiminta-alueeseen ei ole lainsäädännöstä johtuvaa estettä. Kyse on kuntien välisestä yhteistyöstä, jonka kuntalaki mahdollistaa. Ns. paras-puitelaki, joka velvoitti kuntia yhteistoimintaan sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisessä, ei koske tätä yhteistoimintajärjestelyä, joka on tehty lain voimassaoloajan jälkeen.

Selvitysten mukaan lainsäädäntö ei näyttäisi myöskään estävän sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottamista Nokian kaupungin asukkaille Mänttä-Vilppulan kilpailuttaman hankintasopimuksen mukaan, mikäli se tehdään alkuperäisessä sopimuksessa ennakoidulla tavalla.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>