Uutiset

Pirkanmaalla konkurssien määrä kasvoi

Pirkanmaalla konkurssien määrä kasvoi

Pirkanmaalla tammi–maaliskuussa 2018 pantiin vireille 79 konkurssia, mikä on 24 konkurssia (43,6 prosenttia) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Tiedot käyvät ilmi Tilastokeskuksen konkurssitilastoista.

Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 372, mikä on 57 henkilöä enemmän kuin edellisvuonna.

Koko maassa tammi–maaliskuussa 2018 pantiin vireille 733 konkurssia, mikä on 276 konkurssia (60,4 prosenttia) enemmän kuin vastaavana ajankohtana vuotta aiemmin. Henkilökunnan määrä konkurssiin haetuissa yrityksissä oli kaikkiaan 3 556, mikä on 1 182 henkilöä (49,8 prosenttia) enemmän kuin edellisvuonna.

Ero vireille pantujen konkurssien määrässä tammi–maaliskuussa 2017 ja 2018 on suuri. Tämä johtui osittain verohallinnon vuodenvaihteessa 2016–2017 toteuttamasta tietojärjestelmämuutoksesta, jonka seurauksena verohallinnon tekemien konkurssihakemusten määrä väheni marraskuusta 2016 lähtien. Tietojärjestelmämuutos vaikutti konkurssihakemusten määrään vielä alkuvuodesta 2017.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Konkurssin vireilletulo ei läheskään aina merkitse yrityksen tai ammatinharjoittajan "konkurssiin menemistä" ilmaisun varsinaisessa merkityksessä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas ja monia vaiheita käsittävä oikeusprosessi, jonka eri vaiheissa menettely voi jäädä kesken.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>