Uutiset

Aikuisia tarvitaan lasten ja nuorten tukihenkilöiksi

today20.4.2018

share close

Tampereen kaupunki etsii uusia tukihenkilöitä lapsille ja nuorille Tampereella ja Orivedellä. Tukea kaipaavia lapsia ja nuoria on enemmän kuin tukihenkilöitä.

Tukihenkilön voi saada 7 – 17 -vuotias tamperelainen tai orivesiläinen lapsi tai nuori, joka tarvitsee tuekseen perheen ulkopuolista aikuista ystävää elämäntilanteensa vuoksi tai on muuten tuen tarpeessa.  Erityisesti miehiä toivotaan mukaan toimintaan, koska jonossa on paljon miespuolista tukihenkilöä odottavia poikia. Pojat toivovat tukihenkilökseen miestä, jonka kanssa voisi esimerkiksi jutella, höntsyillä, käydä leffassa, kalastaa tai saada apua läksyihin.

Tukihenkilötoiminnasta kiinnostuneille järjestetään koulutus toukokuussa Tipotien sosiaali- ja terveysasemalla. Koulutus käsittää kaksi iltaa tiistaina 8.5.2018 ja torstaina 17.5.2018 klo 16.30 – 20.00, sekä henkilökohtaisen haastattelun myöhemmin sovittuna ajankohtana.  Koulutus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun.

Koulutukseen ilmoittaudutaan 29.4.2018 mennessä osoitteeseen tukihenkilo(at)tampere.fi. Muistathan ilmoittautuessasi kertoa yhteystietosi ja mahdollisen erityisruokavaliosi.

Toiminta on vapaaehtoistyötä, josta tukihenkilölle maksetaan pieni palkkio ja kulukorvaus. Tukihenkilöksi ryhtyvän rikostausta selvitetään lain 148/2014 mukaisesti.

Tukihenkilö tapaa lasta tai nuorta noin kaksi kertaa kuukaudessa
Tukihenkilö on vapaaehtoistyöntekijä, joka tapaa tuettavaa lasta tai nuorta säännöllisesti mukavan yhteisen tekemisen parissa.

Tukihenkilöksi etsitään kaikenikäisiä tavallisia, luotettavia ja turvallisia aikuisia, joiden oma elämä on tasapainossa ja joilla on mahdollisuus antaa aikaa lapselle tai nuorelle. Tukihenkilöllä ei tarvitse olla omia lapsia eikä ammatillista kokemusta lapsista tai nuorista. Tukihenkilö tapaa tuettavaa lasta tai nuorta noin kaksi kertaa kuukaudessa.

Tukihenkilöä tarvitsevissa lapsissa on esimerkiksi erityisen tuen tarpeessa olevia lapsia, maahanmuuttajalapsia, yksinhuoltajaperheestä tulevia lapsia tai lapsia, jotka ovat yksinäisiä tai joiden vapaa-aika kuluu paljolti pelaamiseen. Tukihenkilöä tarvitsevissa on myös nuoria, jotka toivovat tukihenkilön tukea esimerkiksi aikuiseksi kasvamisessa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

Post comments (0)

Comments are closed.


RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%