Uutiset

Kanta-Hämeen keskussairaalan nykyinen kiinteistö myyntiin

today25.4.2018

share close

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt kokouksessaan käynnistää keskussairaalan nykyisin käytössä olevan Ahveniston kiinteistökokonaisuuden myyntitoimeksiannon Newsec Advice Oy:n laatiman asiantuntijaraportin ehdotusten mukaisesti.

Newsec valittiin kilpailutuksen jälkeen selvittämään nykyisen sairaalakiinteistön jalostamista sekä mahdollista myyntiä ja takaisinvuokrausta sairaanhoitopiirin käyttöön, kunnes uusi sairaala on valmistunut Ahvenistontien varteen.

Newsecin laatiman selvityksen loppuraportissa KHSHP:n omistama tontti ehdotetaan jaettavaksi kahteen osaan siten, että uutta sairaalakokonaisuutta varten käyttöön jäisi nykyisestä 314 524 neliömetrin tontista 109 000 neliön määräala, joka mahdollistaa myös uuden sairaalan mahdollisen laajentamisen tulevaisuudessa maantasossa. Myytävän osan käytön suunnitteluun jäisi täten noin 205 000 neliön ala, jonka potentiaalisen rakennusoikeuden arvioidaan olevan 85 000–105 000 kerrosneliömetriä.

Myyntiin asetettavalle alueelle sijoittuu pääosa nykyisistä kiinteistöistä. Mahdollisten suojeluarvojen arvioimiseksi vanhimpien rakennusten osalta tehdään rakennushistoriallinen selvitys asemakaavoituksen yhteydessä.

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%