Uutiset

Kanta-Hämeen keskussairaalan nykyinen kiinteistö myyntiin

Kanta-Hämeen keskussairaalan nykyinen kiinteistö myyntiin

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin hallitus on päättänyt kokouksessaan käynnistää keskussairaalan nykyisin käytössä olevan Ahveniston kiinteistökokonaisuuden myyntitoimeksiannon Newsec Advice Oy:n laatiman asiantuntijaraportin ehdotusten mukaisesti.

Newsec valittiin kilpailutuksen jälkeen selvittämään nykyisen sairaalakiinteistön jalostamista sekä mahdollista myyntiä ja takaisinvuokrausta sairaanhoitopiirin käyttöön, kunnes uusi sairaala on valmistunut Ahvenistontien varteen.

Newsecin laatiman selvityksen loppuraportissa KHSHP:n omistama tontti ehdotetaan jaettavaksi kahteen osaan siten, että uutta sairaalakokonaisuutta varten käyttöön jäisi nykyisestä 314 524 neliömetrin tontista 109 000 neliön määräala, joka mahdollistaa myös uuden sairaalan mahdollisen laajentamisen tulevaisuudessa maantasossa. Myytävän osan käytön suunnitteluun jäisi täten noin 205 000 neliön ala, jonka potentiaalisen rakennusoikeuden arvioidaan olevan 85 000–105 000 kerrosneliömetriä.

Myyntiin asetettavalle alueelle sijoittuu pääosa nykyisistä kiinteistöistä. Mahdollisten suojeluarvojen arvioimiseksi vanhimpien rakennusten osalta tehdään rakennushistoriallinen selvitys asemakaavoituksen yhteydessä.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>