Uutiset

Keskusrikospoliisi tutkii ampumavälikohtausta Lempäälässä

today28.4.2018

share close

Keskusrikospoliisi tutkii Lempäälässä tänään iltapäivällä tapahtunutta ampumavälikohtausta. Tilanteessa kuoli mies, joka avasi tulen poliiseja kohti. Lisäksi yksi poliisi haavoittui ammuskelussa ylävartaloon.

Keskusrikospoliisi tutkii poliisimiestä kohti ampumista murhan yrityksenä ja törkeänä ampuma-aserikoksena. Valtakunnansyyttäjänvirasto selvittää poliisin aseenkäyttöä. Aseenkäytöstä ei ole aloitettu esitutkintaa.

Tilanne sai alkunsa, kun poliisi pysäytti tänään kello 14.42 henkilöauton Lempäälässä Moision alueella. Autossa oli kolme henkilöä. Kuljettaja lähti pakenemaan tilanteesta ja poliisi lähti takaa-ajoon.

Autossa matkustajana olleet kaksi nuorta miestä jäivät autosta pysäytyspaikalle ja kuljettaja pakeni yksin. Takaa-ajo suuntautui kolmostietä pohjoiseen, missä takaa-ajettava kääntyi Sääksjärven kohdalla takaisin Helsinkiä kohti.

Auton kuljettaja ajoi huomattavaa ylinopeutta ohitellen holtittomasti muita autoja moottoritiellä. Tiedossa ei kuitenkaan ole toistaiseksi muiden autojen vahingoittamista tai onnettomuuksia. Usean kilometrin takaa-ajon jälkeen poliisi pysäytti pakenevan auton kiilaamalla. Tapahtumapaikka on valtatie kolmelta Lempäälään menevän rampin nro 35 jälkeen Turuntiellä.

Pysäytyksen jälkeen auton kuljettaja ampui kohti poliiseja. Yksi poliisimiehistä sai osuman ylävartaloon, mutta hän ei ole hengenvaarassa. Kaksi poliisia ampui kohti ampujaa, joka menehtyi. Kiinniottotilanteessa oli neljä poliisipartiota.

Poliisi on selvittänyt tilanteessa kuolleen henkilöllisyyden. Menehtynyt oli suomalais-englantilainen vuonna 1992 syntynyt mies, joka on asunut Suomessa useita vuosia.

Asiaa tutkii Keskusrikospoliisi, ja poliisin aseenkäytön osalta tutkinnanjohtajana toimii valtakunnansyyttäjänviraston määräämä kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%