Uutiset

Hintsankadun rivitalopalon tutkinta etenee – syttyikö palo sähkölaitteesta?

today3.5.2018

share close

Poliisi on jatkanut yhdessä pelastusviranomaisten kanssa Tampereen Hintsankadulla lauantai-iltana syttyneen tulipalon tutkintaa. Tulipalossa tuhoutui rivitalo lähes täysin.

Poliisi tiedotti aiemmin, että tulipalon epäillään alkaneen sisältä rivitalon asunnosta. Poliisi on kuullut asukasta, ja tutkinut tapahtumapaikkaa. Syttymissyyn tutkinta on kohdistettu kyseiseen asuntoon. Sekä asukkaan kertomuksen että tapahtumapaikalla todettujen jälkien perusteella on syytä epäillä palon alkaneen asunnon keittiöstä.

Tutkinnassa ei ole vielä saatu varmuutta, mikä on palon syttymislähde. Keittiössä, palon syttymiskohdassa, on ollut normaaleja keittiöön kuuluvia sähkölaitteita. Paikkatutkinnan yhteydessä nämä sähkölaitteet on etsitty palojätteiden seasta, otettu poliisin haltuun ja toimitettu tutkittavaksi. Tutkimusten tavoitteena on selvittää, voidaanko sähkölaitteista löytää merkkejä vikaantumisesta tai esimerkiksi oikosulusta. Tällainen vikaantuminen voisi selittää palon syttymisen.

Palon tutkintaa tehdään yhdessä pelastuslaitoksen kanssa. Poliisi keskittyy tutkinnassaan palon syttymissyyn selvittämiseen.

Tulipalon syttymistä tutkitaan poliisissa nimikkeellä ”palonsyyn tutkinta”. Palonsyyn tutkinta on pelastuslaissa säädetty poliisin velvollisuudeksi tietyissä tapauksissa. Asiaan ei epäillä tämän hetkisten tietojen perusteella liittyvän rikosta.

Kirjoittaja: Ilkka Lahti

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%