Uutiset

Hintsankadun rivitalopalon tutkinta etenee - syttyikö palo sähkölaitteesta?

Hintsankadun rivitalopalon tutkinta etenee - syttyikö palo sähkölaitteesta?

Poliisi on jatkanut yhdessä pelastusviranomaisten kanssa Tampereen Hintsankadulla lauantai-iltana syttyneen tulipalon tutkintaa. Tulipalossa tuhoutui rivitalo lähes täysin.

Poliisi tiedotti aiemmin, että tulipalon epäillään alkaneen sisältä rivitalon asunnosta. Poliisi on kuullut asukasta, ja tutkinut tapahtumapaikkaa. Syttymissyyn tutkinta on kohdistettu kyseiseen asuntoon. Sekä asukkaan kertomuksen että tapahtumapaikalla todettujen jälkien perusteella on syytä epäillä palon alkaneen asunnon keittiöstä.

Tutkinnassa ei ole vielä saatu varmuutta, mikä on palon syttymislähde. Keittiössä, palon syttymiskohdassa, on ollut normaaleja keittiöön kuuluvia sähkölaitteita. Paikkatutkinnan yhteydessä nämä sähkölaitteet on etsitty palojätteiden seasta, otettu poliisin haltuun ja toimitettu tutkittavaksi. Tutkimusten tavoitteena on selvittää, voidaanko sähkölaitteista löytää merkkejä vikaantumisesta tai esimerkiksi oikosulusta. Tällainen vikaantuminen voisi selittää palon syttymisen.

Palon tutkintaa tehdään yhdessä pelastuslaitoksen kanssa. Poliisi keskittyy tutkinnassaan palon syttymissyyn selvittämiseen.

Tulipalon syttymistä tutkitaan poliisissa nimikkeellä "palonsyyn tutkinta". Palonsyyn tutkinta on pelastuslaissa säädetty poliisin velvollisuudeksi tietyissä tapauksissa. Asiaan ei epäillä tämän hetkisten tietojen perusteella liittyvän rikosta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>