Uutiset

Liikenneturvallisuustyöhön uusia käytäntöjä Lounais-Pirkanmaalle

Liikenneturvallisuustyöhön uusia käytäntöjä Lounais-Pirkanmaalle

Lounais-Pirkanmaan muuta maata heikomman liikenneturvallisuuden parantamiseksi on valmistunut viisaan ja turvallisen liikkumisen suunnitelma. Uusi suunnitelma on laadittu yhteistyössä Punkalaitumen ja Vesilahden kuntien, Sas

tamalan kaupungin, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, Liikenneturvan sekä Sisä-Suomen poliisilaitoksen kanssa. Suunnitelman laadinnasta on vastannut Destia Oy.

Lounais-Pirkanmaalla tapahtuneissa henkilövahinkoon johtaneissa onnettomuuksissa kuolee vuosittain keskimäärin kolme henkilöä ja loukkaantuu keskimäärin 48 henkilöä. Asukaslukuun suhteutettuna henkilövahinko-onnettomuuksia tapahtuu merkittävästi enemmän kuin koko maassa keskimäärin, vaikka kuolemaan tai loukkaantumiseen johtaneiden onnettomuuksien kokonaismäärä on vuodesta 2006 lähtien vähentynyt.

Lounais-Pirkanmaalla tapahtui 126 henkilövahinko-onnettomuutta/ 100 000 asukasta, kun Manner-Suomessa vastaava luku oli 90 henkilövahinko-onnettomuutta/ 100 000 asukasta. Onnettomuuksissa loukkaantuneista tai kuolleista nuoria 15–24-vuotiaita on ollut noin kolmannes.

Neljännes loukkaantumiseen tai kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtuu taajama-alueilla. Tapahtuneista taajama-onnettomuuksista 72 % (39 kpl) on ollut jalankulku-, pyörä- tai mopo-onnettomuuksia. Valtateillä 11 ja 12 tapahtuu viidennes (41 kpl) henkilövahinkoon johtaneista onnettomuuksista, jotka ovat tyypillisesti yksittäisonnettomuuksia (37 %) ja eläinonnettomuuksia (20 %). Lounais-Pirkanmaalla on vahva hirvi- ja valkohäntäpeurakanta, mikä näkyy myös onnettomuustilastoissa.

Alueen asukkaat kokevat liikenneturvallisuuden olevan kuitenkin hyvällä tasolla. Suurimpia haasteita asukkaiden mielestä ovat jalankulun ja pyöräteiden olosuhteet, maanteiden huono kunto, liikennesääntöjen noudattaminen sekä muiden liikkujien huomioiminen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>