Uutiset

Liikenneturvallisuustyöhön uusia käytäntöjä Lounais-Pirkanmaalle

today3.5.2018

share close

Lounais-Pirkanmaan muuta maata heikomman liikenneturvallisuuden parantamiseksi on valmistunut viisaan ja turvallisen liikkumisen suunnitelma. Uusi suunnitelma on laadittu yhteistyössä Punkalaitumen ja Vesilahden kuntien, Sas

tamalan kaupungin, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen, Liikenneturvan sekä Sisä-Suomen poliisilaitoksen kanssa. Suunnitelman laadinnasta on vastannut Destia Oy.

Lounais-Pirkanmaalla tapahtuneissa henkilövahinkoon johtaneissa onnettomuuksissa kuolee vuosittain keskimäärin kolme henkilöä ja loukkaantuu keskimäärin 48 henkilöä. Asukaslukuun suhteutettuna henkilövahinko-onnettomuuksia tapahtuu merkittävästi enemmän kuin koko maassa keskimäärin, vaikka kuolemaan tai loukkaantumiseen johtaneiden onnettomuuksien kokonaismäärä on vuodesta 2006 lähtien vähentynyt.

Lounais-Pirkanmaalla tapahtui 126 henkilövahinko-onnettomuutta/ 100 000 asukasta, kun Manner-Suomessa vastaava luku oli 90 henkilövahinko-onnettomuutta/ 100 000 asukasta. Onnettomuuksissa loukkaantuneista tai kuolleista nuoria 15–24-vuotiaita on ollut noin kolmannes.

Neljännes loukkaantumiseen tai kuolemaan johtaneista onnettomuuksista tapahtuu taajama-alueilla. Tapahtuneista taajama-onnettomuuksista 72 % (39 kpl) on ollut jalankulku-, pyörä- tai mopo-onnettomuuksia. Valtateillä 11 ja 12 tapahtuu viidennes (41 kpl) henkilövahinkoon johtaneista onnettomuuksista, jotka ovat tyypillisesti yksittäisonnettomuuksia (37 %) ja eläinonnettomuuksia (20 %). Lounais-Pirkanmaalla on vahva hirvi- ja valkohäntäpeurakanta, mikä näkyy myös onnettomuustilastoissa.

Alueen asukkaat kokevat liikenneturvallisuuden olevan kuitenkin hyvällä tasolla. Suurimpia haasteita asukkaiden mielestä ovat jalankulun ja pyöräteiden olosuhteet, maanteiden huono kunto, liikennesääntöjen noudattaminen sekä muiden liikkujien huomioiminen.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%