Uutiset

Tullikamarin aukion suunnittelu etenee

Tullikamarin aukion suunnittelu etenee

Tampereen kaupungin järjestämän Tullikamarin aukion suunnittelu- ja toteutuskilpailun kilpailuaika on päättynyt. Samalla alueen asemakaavoitus etenee. Asemakaava-aineisto ja kilpailuehdotukset ovat nähtävänä ja kommentoitavana 24.5.2018 saakka kaupungin verkkosivuilla.

Kilpailuun saatiin kaikilta viideltä aiemmin valitulta yritysryhmältä ehdotukset nimimerkeillä Agora, Tulli United, Tulli Open Air, Tullin hallit ja Toweri. Kilpailu ratkaistaan arviolta kesäkuussa 2018, jolloin nimikuoret avataan ja töiden tekijät selviävät. Asemakaavatyötä jatketaan voittaneen työryhmän kanssa.

Kilpailuehdotuksissa on esitetty suunnitelmat aukion ja ympäröivien katujen uudistamisesta sekä Itsenäisyydenkadun varteen sijoittuvasta uudisrakennuksesta. Ehdotuksiin sisältyy myös taide- ja valaistussuunnitelmat.

Kilpailutyöt ovat verkossa osoitteessa www.tampere.fi/tullikamarinaukionkilpailu. Niitä voi kommentoida 24.5.2018 saakka. Asemakaavan valmisteluaineisto on nähtävillä ja kommentoitavana 3.–24.5.2018.

Asemakaavan suunnittelualueena on Tullikamarin aukio, aukiota ympäröivät kadut sekä TOAS:n ja Attilan tontit. Kilpailun pääasiallisena kohteena on Itsenäisyydenkadun varteen sijoittuvan täydennysrakennuksen tontinluovutus.

Asemakaavamuutoksella mahdollistetaan aukion uudistaminen, pohjoislaidan täydennysrakentaminen sekä Pinninkadun ja Tullikadun uudistaminen jalankulku- ja pyöräilypainotteisiksi.

Alueen asemakaavoituksen pohjana on Tullin yleissuunnitelma, jossa aukion koillisnurkkaan on sijoitettu 16-kerroksinen rakennus. Rakennus reunustaisi Itsenäisyydenkatua niin, että kerroskorkeudet madaltuvat kohti asemaa.

Suunnitelmia esitellään yleisötilaisuudessa 15.5.2018 klo 17–19 Galleria Nottbeckissä, Finlayson, Satakunnankatu 18. Kilpailuehdotukset ovat esillä myös Galleria Nottbeckissä 14.–18.5.2018 klo 12–17.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>