Uutiset

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä pois pormestarikoalitiosta

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä pois pormestarikoalitiosta

Vasemmistoliiton valtuustoryhmä on ulkona Tampereen pormestarikoalitiosta, tiedottavat muut koalitioon kuuluvat ryhmät. Pormestarikoalition jatkossa muodostavat valtuustoryhmät toteavat, että vasemmistoliitto jättäytyi koalitiosta äänestämällä valtuustossa talouden tasapainottamisohjelmaa vastaan.

Koalitioon ovat kuuluneet valtuustokauden alusta lähtien kaikki muut valtuustossa edustettuna olevat ryhmät paitsi Vaihtoehto Tampereelle, jolla on kaupunginvaltuustossa yksi valtuutettu.

Kaupunginvaltuusto käsitteli yhdessä valmisteltua ja neuvoteltua talouden tasapainottamisohjelmaa maanantaina 23. huhtikuuta 2018. Päätöksenteon yhteydessä Vasemmistoliiton valtuustoryhmä äänesti esitettyä ohjelmaa vastaan.

Talouden tasapainottamisohjelman hyväksyneet puolueet katsovat, ettei pisteiden keruu tai "rusinoiden poiminen pullasta" vaikeassa taloudellisessa tilanteessa ja muiden puolueiden kustannuksella ole sen enempää suotavaa kuin sopivaakaan.

Samalla on todettu, että niin kauan, kun ryhmä on pormestarikoalition ulkopuolella käsitellään keskeiset kaupungin poliittiset linjaukset ensin koalition sisällä. Myöskin avautuvat luottamushenkilöpaikat päätetään ja täytetään ensisijaisesti koalition toimesta, mikäli suhteellinen vaali antaa siihen mahdollisuuden.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>