Uutiset

Tampereen kauppakamari lahjoittaa 400 000 euroa Tampereen uudelle säätiöyliopistolle

today14.5.2018

share close

Tampereen kauppakamari lahjoittaa 400 000 euroa Tampereen uudelle säätiöyliopistolle. Tampereen kauppakamarin lahjoituksesta 300 000 euroa suunnataan uuteen Tampereen yliopistoon perustettavaan ohjelmistotekniikan työelämäprofessuuriin sekä tukemaan olemassa olevaa strategisen johtamisen työelämäprofessuuria uudella teknologiajohtamisen professuurilla. Lisäksi lahjoitetaan tutkimusrahoitusta 100 000 euroa.

Tampereen kauppakamari on ollut mukana perustamassaa uutta säätiöyliopistoa ja oli sitoutunut lahjoittamaan Tampere3 -hankkeeseen yhteensä 200 000 euroa. Säätiön perustamiseen kauppakamari lahjoitti 50 000 euroa ja loput 150 000 euroa sitten, kun säätiöyliopisto on toiminnassa.

Tampereen kauppakamarin ja Teknillisen yliopiston yhteistyö syveni kauppakamarin perustaessa Tampereen teknillisen korkeakoulun tukisäätiön 1980-luvulla.  Vuonna 2010 Tampereen kauppakamari oli mukana perustamassa Tampereen teknillistä yliopistoa ja sitoutui keräämään säätiöpääoman yksityisen rahoituksen.

Teknillisen yliopiston ja alueen yritysten yhteistyöesimerkki on Matti Sommarbergin strategisen johtamisen työelämäprofessuuri, jonka aihealueen tutkimusta tukemaan teknologiaennakoinnin professuuria suunnitellaan.

– Teknologian ja erityisesti digitaalisten teknologioiden kehitys on kiihtynyt. Samalla niiden vaikutukset yhteiskuntaan ja talouteen ovat vahvistuneet. Vaikutukset ovat systeemisiä ja niiden näkeminen ennakkoon on vaikeaa. Tämän vuoksi Tampereen kauppakamarin lahjoitus on merkittävä, sanoo Sommarberg.

 

 

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%