Uutiset

USA kaatui ja Leijonien lohkovoitto varmistui - myös Lempäälän jätti heilutti verkkoa

USA kaatui ja Leijonien lohkovoitto varmistui - myös Lempäälän jätti heilutti verkkoa

Suomi voitti USAn jääkiekon mm-kisoissa Tanskassa alkulohkon päätösottelussaan maalein 6-2. Samalla Suomi varmisti B-lohkon voiton, ja saa vastaansa torstaina puolivälierässä A-lohkossa neljänneksi sijoittuneen Sveitsin.

Leijonien maaleista vastasi USA-ottelussa kolmasti osunut Sebastian Aho sekä kerran mieheen maalanneet LeKi-kasvatti Marko Anttila, Mikko Rantanen sekä Kasperi Kapanen.

Viimeksi KHL-joukkue Jokereissa pelannut yli kaksimetrinen Anttila on edustanut aiemmin urallaan myös Liigassa Ilvestä. Anttila puki Leijona-paidan ylleen myös Etelä-Korean talviolympialaisissa aiemmin tänä vuonna.

Aho nousi  Suomen kaikkien aikojen eniten pisteitä yksissä mm-kisoissa tehneeksi pelaajaksi.  20-vuotias NHL-seura Carolina Hurricanesin hyökkääjä on tehnyt tähän mennessä pelaamissaan seitsemässä ottelussa tehot  9+8. Aiemmin yksittäisen mm-turnauksen piste-ennätys on ollut 16, johon saavutukseen ovat kyenneet sekä Saku Koivu että Petri Kontiola.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>