Uutiset

Järvensivun ja Kalevanharjun asuinalueille ehdotetaan 30 km/h -nopeusrajoitutusta

Järvensivun ja Kalevanharjun asuinalueille ehdotetaan 30 km/h -nopeusrajoitutusta

Tampereen Järvensivun ja Kalevanharjun alueelle on laadittu ehdotus aluenopeusrajoituksista ja liikenteen rauhoittamiskohteista. Asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan nykyisestä 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Uusi aluenopeusrajoitus on tarkoitus saattaa voimaan tänä vuonna.

Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta. Uuden nopeusrajoitusjärjestelmän tavoitteena on koetun turvallisuuden ja liikenneturvallisuuden parantaminen sekä nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen.

Järvensivun ja Kalevanharjun asukkailla ja muilla toimijoilla on mahdollisuus kertoa mielipiteensä aluenopeusrajoituksen 30 km/h toteuttamisesta alueelle ja mahdollisista turvattomista paikoista liikennealueilla. Palautetta voi antaa verkossa 21.5. – 10.6.2018 avoinna olevaan kyselyyn.

Kysely ja lisätietoa Tampereen nopeusrajoituspolitiikasta löytyy sivulta www.tampere.fi/liikenne-ja-kadut/liikenne-ja-katusuunnittelu .

Nopeusrajoitusjärjestelmän uudistamisesta päätettiin yhdyskuntalautakunnassa 29.12.2016. Tavoitteena on liikenneturvallisuuden parantaminen ja nopeusrajoitusjärjestelmän yhtenäistäminen.

Asuinalueiden nopeusrajoitukset muutetaan 2017–2021 asuinalueille laadittujen tarkempien suunnitelmien perusteella. Ensimmäiseksi nopeusrajoitusmuutokset toteutettiin Koivistonkylän, Nirvan, Taatalan ja Veisun alueilla syksyllä 2017. Lielahden suunnan asuinalueille uusi nopeusrajoitus tulee voimaan tänä vuonna.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>