Uutiset

Tampereesta saunapääkaupunki

today21.5.2018

share close

Kuva: Rajaportin sauna[/caption]

Tampere on nyt saunapääkaupunki. Tampere on saanut sekä kansainvälisen saunaliiton, International Sauna Associationin, että Suomen Saunaseura ry:n puoltavat lausunnot, jotka tukevat kaupungin asemaa saunapääkaupunkina.

Saunapääkaupunkiasema perustuu siihen, että saunat ovat korkeatasoisia ja niitä on Tampereella Suomen eniten. Asiasta kerrottiin maanantaina 21.5.2018 Suomen vanhimmalla, edelleen toiminnassa olevalla, yleisellä saunalla, Rajaportilla, Tampereen Pispalassa.

Suomen Saunaseura ry toteaa puoltolauselmassaan, että Tampereen saunapääkaupunkistatus edistää suomalaisen saunan asemaa sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

– Tampere on maanlaajuisesti tunnettu monista tasokkaista saunoistaan, jotka eivät jätä vaativintakaan saunan ystävää ilman hyviä löylyjä. Kaupungin saunayhteisön pitkäjänteinen ja tavoiteikas työ suomalaisen saunakulttuurin puolesta on johtanut siihen, että Tampereen saunakulttuuri on elävää, värikästä ja elinvoimaista, Suomen Saunaseura ry:n johtokunnan puheenjohtaja Tuomas M.S. Lehtonen kirjoittaa puoltolauselmassa.

Myös kansainvälinen saunaliitto, International Sauna Association ISA, tukee vahvasti Tampereen asemaa saunapääkaupunkina. Heidän puoltolauselmassaan kerrotaan, että liiton liki 30:stä eri puolelta maailmaa olevasta jäsenestä monet ovat käyneet tutustumassa Tampereen saunatarjontaan ja todenneet sen olevan erinomaisella tasolla.

Tampereen kaupungin strategiassa ja kaupunkimarkkinoinnin linjauksissa luonto ja saunat on nostettu merkittävään asemaan.

Tampereen saunakulttuurin nostaminen ja saunapääkaupunki-tittelin käyttäminen lähti liikkeelle tamperelaisten saunayhteisöjen toimesta, kun Tampereen seudulle alettiin rakentaa 20:ttä yleistä saunaa. Tampereen uusin yleinen sauna, Tullin sauna, avattiin Tampere-talon kupeeseen huhtikuussa ja kesäkuussa kaupungissa avataan jälleen uusi yleinen sauna, Ravintolasauna Kuuma. Tampereen ja samalla Suomen vanhin yhä toimiva yleinen sauna, Rajaportti, aloitti toimintansa vuonna 1906.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%