Pirkanmaa, Uutiset

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja: "Jos sote- ja maakuntauudistus ei toteudu, tulee uudet eduskuntavaalit"

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja: "Jos sote- ja maakuntauudistus ei toteudu, tulee uudet eduskuntavaalit"

Jyrki Mäkynen
Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen uskoo, että uudet eduskuntavaalit tulevat nopeutetusti, jos sote- ja maakuntauudistus kaatuu eduskunnassa tänä kesänä. (Kuva: Jarkko Översti)

Jos pääministeri Juha Sipilän (kesk.) hallituksen ajama sote- ja maakuntauudistus ei toteudu, eikä niitä koskevia lakeja saada eduskunnasta ulos, edessä on nopeasti uudet eduskuntavaalit. Näin sanoo Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen.

Suomen Yrittäjien järjestämä Kunnallisjohdon seminaari 2018 alkoi tänään keskiviikkona Tampereella. Tapahtuma on kerännyt Tampere-taloon runsaat 1200 osallistujaa, jotka edustavat eri kuntien virkamies- ja luottamushenkilöjohtoa.

Tiedotusvälineitä aamupäivällä tavannut Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen toivoo, että eduskunta saa sote- ja maakuntalait valmiiksi ja hyväksytyiksi suunnitellussa ajassa eli alkavan kesän aikana.

- Jos sote- ja maakuntauudistus kaatuu, edessä on uudet eduskuntavaalit, Mäkynen uskoo.

Mäkysen mukaan ensimmäisten maakuntavaalien järjestämiseen on riittävästi aikaa, vaikka vaalit pidettäisiin jo suunnitellusti lokakuun loppupuolella.

- On tärkeää, että saamme aidot päättäjät maakuntiin, niiden valtuustoihin.

- Jos emme pääse maakuntavaaleihin, joka tapauksessa edessämme on uudet vaalit. Uskon, että eduskuntavaalit tulevat ajankohtaisiksi, hän sanoo.

Mäkynen korostaa sitä, että uusilla maakunnilla on suvereeni rooli sote- ja kasvupalveluiden järjestäjänä.
Suomen Yrittäjät on tehnyt oman maakuntavaaliohjelmansa.

- Julkaisemme sen heti, kun vaalien järjestäminen varmistuu, hän kertoo.

Mäkynen odottaa, että yrittäjäehdokkaat kiinnostuvat myös maakuntavaaleista.

- Viime kuntavaaleissa yrittäjäehdokkaat menestyivät hyvin. Peräti 23 prosenttia kaikista valituista kunnallisvaltuutetuista on yrittäjiä. Maakuntavaltuustoissakin on kovasti käyttöä yrittäjien osaamiselle, sillä maakunnat vastaavat sote- ja kasvupalveluista.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>