Pirkanmaa

Ylöjärvi ja Lempäälä menestyivät elinvoimavertailussa

Ylöjärvi ja Lempäälä menestyivät elinvoimavertailussa

Ylöjärvi ja Lempäälä menestyivät Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo 2018 -kyselyssä. Ne jakoivat kolmannen sijan 10000-50000 asukkaan kuntien sarjassa.
Ylöjärvi ja Lempäälä menestyivät Suomen Yrittäjien Elinkeinopoliittinen mittaristo 2018 -kyselyssä. Ylöjärvi nousi kolmannelle sijalle ja Lempäälä neljännelle sijalle 10 000-50 000 asukkaan kuntien sarjassa.
Lempäälä ja Ylöjärvi menestyivät Pirkanmaalta parhaiten Suomen Yrittäjien tekemässä elinvoimavertailussa, Elinkeinopoliittinen mittaristo 2018 -kyselyssä. Ylöjärvi oli jaetulla kolmannella sijalla pohjoiskarjalaisen Lieksan kaupungin kanssa. Lempäälä sijoittui puolestaan neljännelle sijalle. Tulokset julkaistiin keskiviikkona Suomen Yrittäjien järjestämässä Kunnallisjohdon seminaarissa, joka kokoaa kahdeksi päiväksi runsaat 1 200 kuntien virkamiestä ja luottamushenkilöä Tampere-taloon.
Suomen Yrittäjien tekemän Elinkeinopoliittinen mittaristo 2018 -kyselyn tulokset ovat erittäin odotettuja kuntakentällä.
Vuoden 2018 kyselyn tulokset ovat mairittelevia Pirkanmaata ajatellen.
TOP-10-listalla 10 000-50 000 asukkaan kunnissa kärkisijoille nousevat Ylöjärvi, Lempäälä ja Pirkkala.
Kilpakumppanit Ylöjärvi ja Lempäälä olivat kärkinelikossa.
Pirkkala on seitsemännellä sijalla.
TOP-10-listalla 10 000-50 000 asukkaan kunnissa ykkössijalla on Lieto ja kakkossijalla Ilmajoki.
Alle 10 000 asukkaan kuntien TOP-10-listalla ei ole pirkanmaalaisia kuntia.
Myöskään yli 50 000 asukkaan kunnan TOP-10-listalla ei ole Pirkanmaan kuntia.
Elinkeinopolitiikka ja resurssit osiossa TOP-10-listalla 10 000-50 000 asukkaan kuntien listalla Ylöjärvi menestyi hyvin, sillä se oli toisella sijalla heti Liedon jälkeen. Lempäälä oli viidennellä sijalla.
Kunnan päätöksenteon yrityslähtöisyys -osiossa Ylöjärvi oli kolmannella sijalla ja Lempäälä viidennellä sijalla sekä Pirkkala kahdeksannella sijalla.
Viestintä ja tiedottaminen -osiossa Ylöjärvi nappasi toisen sijan, ja Lempäälä otti neljännen sijan. Pirkkala nousi seitsemännelle sijalle.
Koulutus ja osaaminen -osiossa Ylöjärvi löytyy kakkossijalta ja Lempäälä oli viidennellä sijalla.
Kuntien hankintapolitiikka -osiossa Ylöjärvi löytyy neljänneltä sijalta ja Lempäälä seitsemänneltä sijalta. Pirkkala seuraa sijalla kahdeksan.
Kuntapalvelut ja infrastruktuuri -osiossa Ylöjärvi on kolmannella sijalla ja Lempäälä vasta yhdeksännellä sijalla. Pirkkala on viidennellä sijalla.
Kunnan elinkeinotoimen, elinkeino- tai kehitysyhtiön tai vastaavan toiminnan osiossa Ylöjärvi on kakkonen ja Lempäälä viides.
Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>