Uutiset

Tampereen kaupungin ja Kotilinnasäätiön kiistassa sovintoesitys

Tampereen kaupungin ja Kotilinnasäätiön kiistassa sovintoesitys

Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään, että Tampereen kaupungin ja sen omistaman Kotilinnasäätiön välillä olevassa maanvuokrasopimuksen siirtoa koskevassa kiistassa tehty Pirkanmaan käräjäoikeuden sovintoesitys hyväksytään. Kaupunginhallitus päättää asiasta kokouksessaan maanantaina 28.5.

Asiasta on järjestetty sovittelukäsittelyjä Pirkanmaan käräjäoikeudessa 18.4.2018 ja 16.5.2018. Toisen käsittelyn lopuksi puheenjohtajana toiminut käräjätuomari teki osapuolille sovintoesityksen, jonka mukaan Kotilinnasäätiö maksaa Tampereen kaupungille riidan sopimiseksi 775 000 euroa. Osapuolten edustajat ilmoittivat suostuvansa puheenjohtajan esitykseen ja pyysivät käräjäoikeutta vahvistamaan sovinnon. Sovintosopimus tulee voimaan, kun molempien osapuolten hallitukset ovat sen hyväksyneet.

Vuokrasopimuksen tulkintaa ja sopimussakon perimistä koskevan asian tultua riitaiseksi on katsottu kaupungin edun mukaiseksi sopia asia ja välttää näin mahdollisesti pitkä ja kallis oikeudenkäynti saman konsernin toimijan kanssa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>