Uutiset

Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen yhteistyöhön liittymässä myös Etelä-Pohjanmaa

today28.5.2018

share close

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto antoi maanantaina hallitukselle valtuudet perustaa Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin kanssa alustayhtiön, jonka tarkoituksena on valmistella sairaanhoitopiirien tiiviimpää yhteistyötä yhdessä maakuntien kanssa. Maakunnat voivat tulla myös yhteisen kehittämisyhtiön osakkaiksi.

Lisäksi Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on ilmaissut kiinnostuksensa ns. Kahdeksan tähden sairaala –hankkeeseen. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallitus on käsitellyt asiaa huhtikuussa ja ilmoittanut halukkuudestaan käydä neuvottelut osallistumisesta hankkeen jatkovalmisteluun.

Kanta-Hämeen ja Pirkanmaan sairaanhoitopiirien talven aikana tekemässä yhteistyöselvityksessä ehdotetaan, että Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ja Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri perustavat yhtiön, joka toimii kehittämisen alustana sairaanhoitopiirien keskinäisen yhteistyön tiivistämiseksi. Niin sanotun alustayhtiön avulla voidaan kehittää vetovoimainen julkinen palveluntuottaja, joka pärjää myös terveydenhuollon kiristyvässä kilpailutilanteessa.

Yhteisen alustayhtiön tavoitteena on tukea erikoissairaanhoidon, perusterveydenhuollon ja sosiaalipalveluiden toiminnallisen integraation valmistelua, mikä on myös keskeinen maakunta- ja sote-uudistuksen tavoite. Yhtiön valmistelussa huomioidaan maakuntavalmistelussa olevan sote-liikelaitoksen perusterveydenhuollon ja sosiaalitoimen yhteistyöpinnat palveluintegraation näkökulmasta sekä palvelukokonaisuuksien ja asiakkaiden palveluketjut. Tämä onnistuu kytkettäessä yhtiön suunnittelussa erikoissairaanhoidon ja sote-keskusten valmistelu. Maakunnan sote-keskusten tukeutuminen vahvaan Tays-brändiin voi osaltaan tukea julkisen sote-keskustoiminnan kilpailukykyisyyttä Pirkanmaalla. Alustayhtiön perustamisen jälkeenkin palvelujen järjestämisvastuu ja omistajaohjaus säilyvät maakunnilla.

Perustettavan alustayhtiön tehtävänä on valmistella ja koordinoida yhteistyötä ja sen jatkovalmistelua selvityksessä alustavasti kuvatulla tavalla. Yhtiön tehtävät täsmennetään erikseen laadittavaan liiketoimintasuunnitelmaan ja muihin asiakirjoihin. Yhteistyön lopullisesta organisaatiomuodosta päätetään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin osalta valtuustossa.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%