Uutiset

Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat vaativat valtatien 3 investointien nopeaa toteuttamista

Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat vaativat valtatien 3 investointien nopeaa toteuttamista

Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien liitot esittävät maan hallitukselle, että valtatien 3 investointien nopeaa toteuttamista yhteysvälillä Tampere-Vaasa.

Ensimmäisessä vaiheessa tulee toteuttaa Hämeenkyrön ohitustie, Jalasjärven vt3 ja vt 19 risteysalueen rakentaminen, Jalasjärven Rajalanmäen ohituskaistan, Koskueen ohituskaistaparin ja Juustoportin liittymän rakentaminen sekä Vaasan vt 3 ja vt 8 Vaasan yhdystien eritasoliittymän parantaminen.

Kohteiden tiesuunnitelmat ovat pääosin valmiit ja hankkeet on toteutettavissa heti. Hankkeiden yhteisarvoksi on kehittämisselvityksessä arvioitu noin 88 milj euroa.

Maakunnat perustelevat esitystä sillä, että valtatie 3 on yksi Suomen tärkeimmistä ja vilkkaimmista pääteistä. Sillä on merkitystä niin pitkämatkaiselle ja seudulliselle liikkumiselle kuin teollisuuden ja kaupan kuljetusreittinä. Väylällä kulkee vuosittain yli 10 mrd. euron arvosta tavaraa ja noin 2-3,5 miljoonaa ajoneuvoa, joista lähes 500 000 on rekkoja

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>