Uutiset

Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat vaativat valtatien 3 investointien nopeaa toteuttamista

Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnat vaativat valtatien 3 investointien nopeaa toteuttamista

Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakuntien liitot esittävät maan hallitukselle, että valtatien 3 investointien nopeaa toteuttamista yhteysvälillä Tampere-Vaasa.

Ensimmäisessä vaiheessa tulee toteuttaa Hämeenkyrön ohitustie, Jalasjärven vt3 ja vt 19 risteysalueen rakentaminen, Jalasjärven Rajalanmäen ohituskaistan, Koskueen ohituskaistaparin ja Juustoportin liittymän rakentaminen sekä Vaasan vt 3 ja vt 8 Vaasan yhdystien eritasoliittymän parantaminen.

Kohteiden tiesuunnitelmat ovat pääosin valmiit ja hankkeet on toteutettavissa heti. Hankkeiden yhteisarvoksi on kehittämisselvityksessä arvioitu noin 88 milj euroa.

Maakunnat perustelevat esitystä sillä, että valtatie 3 on yksi Suomen tärkeimmistä ja vilkkaimmista pääteistä. Sillä on merkitystä niin pitkämatkaiselle ja seudulliselle liikkumiselle kuin teollisuuden ja kaupan kuljetusreittinä. Väylällä kulkee vuosittain yli 10 mrd. euron arvosta tavaraa ja noin 2-3,5 miljoonaa ajoneuvoa, joista lähes 500 000 on rekkoja

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>