Uutiset

Nokialla uuden kirjasto- ja monitoimitalon rakentaminen käynnistyy

today30.5.2018

share close

Nokialla uuden kirjasto- ja monitoimitalon rakentaminen alkaa syyskuun loppuun mennessä, ja tilat saadaan käyttöön vuodenvaihteessa 2019–20.

Nokian kaupunginhallitus valitsi kokouksessaan maanantaina 28.5.2018 uuden kirjastotalon pääurakoitsijaksi SSR Länsi-Suomi Oy:n, jonka tarjous oli kokonaiskustannuksiltaan edullisin, noin 6,1 miljoonaa euroa (alv. 0 %). Muiden päätettyjen urakoiden yhteisarvo on 1,7 miljoonaa euroa eli yhteensä 7,8 miljoonaa (alv. 0 %). Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Pekka Koli Tilatakomo Oy:stä.

Uusi kirjasto- ja kulttuuritalo valmistuu entisen pääkirjaston paikalle Härkitielle Nokian keskustaan. Vanhan talon purkaminen alkaa mahdollisimman pian urakkasopimusten allekirjoitusten jälkeen kesän aikana. Uuden rakennuksen perustusten betonointi aloitetaan viimeistään syyskuussa, ja valmista pitäisi olla vuoden 2019 loppuun mennessä.

Kolmikerroksiseen taloon tulee kirjastotiloja kahteen kerrokseen ja tilat kirjastoautolle. Nuorisotilat löytyvät jatkossa uudesta talosta, samoin kuin runsaasti erilaisia näyttelytiloja: Martti ja Sirkka-Liisa Helinin lahjoituskokoelmasta koostettava pysyvä näyttely, vaihtuvien näyttelyiden tila sekä pysyvä Nokia-aiheinen aulanäyttely. Lisäksi rakennukseen tulee nousevalla näyttämöllä varustettu sali työpajatiloineen, vapaa-aikapalvelujen toimisto, kahvila sekä useita muita tiloja kokoontumiseen, työskentelyyn, ajanviettoon ja yhteiseen tekemiseen.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%