Uutiset

Tampereen käsityömessut uudistuu: muutoksia järjestelyissä ja messusisällössä

Tampereen käsityömessut uudistuu: muutoksia järjestelyissä ja messusisällössä

Kuva: Merja Ojala, Tampereen Messut[/caption]

Suomen Kädentaidot 2018 -messut järjestetään 16.-18.11.2018 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tänä vuonna messuille on tulossa paljon näkyviä muutoksia.

Muutokset koskevat niin pohjakarttaa, ravintola- ja kahvilapalveluita, liikennejärjestelyjä, aukioloaikoja kuin ohjelmaakin.  Tänä vuonna tapahtuman kyljessä ei ole muita tapahtumia, joten viikonloppuna keskitytään puhtaasti Kädentaitoihin. Messuteemoina ovat tällä kertaa vuonna lapset ja nuoret, perinteet sekä kiertotalous.

Yksi suurimmista messumuutoksista on Deli-alueen ja Messu- ja Urheilukeskuksen pääaulan vaatesäilytysten siirtäminen D-halliin, joka avautuu puoli tuntia ennen muita messualueita. Halliin rakentuu iso ravintola-alue levähdyspenkkeineen. Myös muihin halleihin lisätään ravintolatiloja, pääaulaan tulee muutosten myötä noin 200 istumapaikkaa ja lauantain aukioloaikoja pidennetään. Tampereen seudun joukkoliikenne panostaa messuihin isosti: vuorotarjontaa lisätään viime vuoteen verrattuna merkittävästi.

Suomen Kädentaidot 2018 -messujen hyväntekeväisyyskumppanina toimii tänä vuonna Tammerkosken Nuorkauppakamarin jo 13. kertaa järjestettävä Joulupuu-keräys, jossa kerätään lahjoja vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille. Messuilla auki olevaan lahjakeräykseen toivotaan itse tehtyjä lahjoja.

Avajaisissa 16.11. julkistetaan Taito-Finlandia-voittaja, Vuoden Artesaani sekä Suomen Kädentaidot Uutuustuote ja messujen teemapuheen pitää opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Messut juontaa toimittaja-juontaja Ella Kanninen.

Suomen Kädentaidot, Nukkekoti-messut ja Pienoisrautatiepäivät -tapahtumakokonaisuudessa oli viime vuonna 750 näytteilleasettajaa ja ennätykselliset 49 331 kävijää. Nyt 23. kertaa järjestettävä Suomen Kädentaidot on Euroopan suurin käsi- ja taideteollisuusalan messutapahtuma. Suomen Kädentaidot järjestää yhteistyössä Tampereen Messut Oy ja Taito Pirkanmaa ry.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>