Uutiset

Tilapäinen kävelysilta Tammerkosken yli avataan tänään

today31.5.2018

share close

Tammerkosken Hämeensillan eteläpuolella ylittävä tilapäinen kävelysilta avataan tänään perjantaina 1.6.2018 iltapäivällä kello 16 mennessä. Hämeensillan uusimiseen liittyvä silta on rakennettu Värjärinkujan kohdalta Tammerkosken yli Verkarannan taidetalon kulmalle.

Silta on noin 110 metriä pitkä, ja sen käytössä oleva leveys on noin neljä metriä. Silta on puurakenteinen ja katettu. Kun nykyistä siltaa rakennettiin 1920-luvulla, tuolloin käytettiin myös varasiltaa.

Sillan rakentaminen ja avaaminen viivästyivät suunnitellusta, koska Tammerkosken tyhjentämistä jouduttiin siirtämään Näsijärven vedenkorkeuden takia. Sillan paalutus tehtiin huhtikuussa kosken ollessa tyhjänä. Samaan aikaan paalutettiin Hämeensillan uusimiseen tarvittavan työtason rakenteita.

Hämeensillan uusiminen etenee siten, että ensimmäisessä vaiheessa eteläistä puolta on purettu, ja liikenne on sillan pohjoisosassa. Siltapuolisko rakennetaan uudelleen niin, että alkuperäiset kivet tulevat paikalleen ja sen ulkoasu on entisenlainen.

Toisessa vaiheessa tämän vuoden lopulla työn alle otetaan pohjoinen puoli ja liikenne siirretään eteläiselle reunalle. Työ valmistuu vuoden 2019 lopussa. Tämän jälkeen sillalla alkaa raitiotien sekä pintarakenteiden rakentaminen.

Uusimistyön aikana Hämeensilta on joukkoliikenteen käytössä, ja pyöräily on mahdollista ajoradalla. Kävelylle on kulkuväylä molemmin puolin.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%