Uutiset

Nokian Poutuntien korttelikilpailu ratkesi

Nokian Poutuntien korttelikilpailu ratkesi

Nokian kaupungin järjestämä Poutuntie 2-8 kerrostaloalueen suunnittelu- ja tontinluovutuskilpailu on ratkennut. Kilpailun voittajaksi on valittu Hartela Länsi-Suomi Oy:n ja Aihio Arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Helminauha”. Voittajaehdotuksen pohjalta aloitetaan ydinkeskustassa sijaitsevan alueen uuden asemakaavan laatiminen.

”Helminauha-nimisen ehdotuksen valintaan vaikuttivat työn soveltuvuus kaupunkikuvaan, sen toteutettavuus sekä tulevan ympäristön laatu. Tuomariston mukaan voittajaehdotus on kaupunkimainen ratkaisu, jonka umpikorttelimainen näkymä tuo uuden elementin Nokian keskustaan”, kuvailee tuomariston puheenjohtaja, kaupunkikehitysjohtaja Mikko Nieminen Nokian kaupungilta.

Helminauha muodostaa kaupunkimaisen korttelirakenteen ja julkisivun sekä Nokianvaltatielle että Härkitielle päin. Parvekkeet rakennusten välissä avartavat ja keventävät pitkää rakennusriviä. Suunnitelma on muokattavissa esimerkiksi kerrosalan osalta helposti ja siinä on otettu hyvin huomioon mm. piha-alueet sekä liiketilat.

Poutuntien korttelikilpailun alue sijaitsee Poutuntien ja Nokianvaltatien välisellä alueella Nokian ydinkeskustassa. Hehtaarin kokoinen alue sijaitsee sisääntuloväylän varrella ja kaupunkikuvallisesti tärkeällä paikalla. Poutuntielle halutaan arkkitehtonisesti korkealaatuinen kokonaisuus, joka muodostaa keskustan tulevan rakentamisen uuden laatutason ja tulevaisuuteen tähtäävän profiilin.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>