Uutiset

Satakunnan lennosto juhlistaa syntymäpäiviään näkyvästi ja kuuluvasti

Satakunnan lennosto juhlistaa syntymäpäiviään näkyvästi ja kuuluvasti

Satakunnan lennoston 100-vuotista taivalta juhlistetaan perjantaina 8.6.2018. Tapahtumaan liittyy mm. viiden eri konetyypin ylilento, jossa kyseinen lento-osasto lentää Tampereen ja Pirkkalan sekä sen lähikaupunkien ja -kuntien päällä (Lempäälä, Kangasala, Tampereen keskusta, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Tampereen keskusta, Hervanta, Vuores) kello 17.45 – 18.15 välisenä aikana.

Lisäksi tapahtumaan liittyy Hornetin esittelylento, joka lennetään Pyynikin uimarannan alueella noin klo 18.10. Lento aiheuttaa jonkin verran lentomelua Pyynikin alueella.

Satakunnan lennosto on Ilmavoimien vanhin joukko-osasto täyttäessään tänä kesänä 100 vuotta. Lennoston historian katsotaan virallisesti alkaneen 16.6.1918, jolloin silloinen Suomen ilmailuvoimien komentaja kapteeni Carl Seber antoi käskyn I Lentoaseman (ensimmäinen Lentoasema) perustamisesta Sortavalaan.

Sotia edeltäneiden, sodan aikaisten ja sen jälkeisten värikkäiden vaiheiden jälkeen lennosto päätyi asteittain Tampereelle ja Pirkkalaan 1960-1980-lukujen aikana ja toimii siis nykyään Pirkkalassa.

Nykyisellään Satakunnan lennosto on huippuiskussa oleva monitoimilennosto. Lennostolla on keskeinen rooli muuan muassa Hornetin seuraajahankkeen, HX-projektin, suorituskykyvertailun toteuttamisessa.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>