Uutiset

Ihosyöpäriskiä lisäävää UV-säteilyä ollut runsaasti

Ihosyöpäriskiä lisäävää UV-säteilyä ollut runsaasti

Ilmatieteen laitoksen Etelä-Suomen mittausten perusteella UV-säteilyn keskimääräinen päiväannos oli Suomessa toukokuussa ennätyksellisen korkea. Iho kannattaa suojata, kun UV-indeksi ylittää lukuarvon 3. Suojautumisraja ylitettiin kuun jokaisena päivänä vapunpäivää lukuun ottamatta.

Torstaina 14.6. päivän ylin UV-indeksi saavutti ensimmäistä kertaa tänä kesänä voimakkaan säteilyn rajan eli arvon kuusi. UV-säteily ei tunnu iholla ja säteily läpäisee myös ohuet pilvet. Ihon polttaminen auringossa tai suuri elinikäinen UV-altistus lisäävät ihosyöpäriskiä. Varsinkin lasten iho on herkkä UV-säteilyn haittavaikutuksille, ja lasten ihon suojaamiseen on kiinnitettävä erityistä huomiota.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>