Uutiset

Alkionsiirrot onnistuvat Taysissa parhaiten Suomessa

Alkionsiirrot onnistuvat Taysissa parhaiten Suomessa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuoreimpien lapsettomuushoitotilastojen mukaan tuoreiden alkioiden siirrot onnistuvat Taysissa parhaiten koko Suomessa. Taysissa 31 prosenttia omilla sukusoluilla tehdyistä tuoreiden alkioiden siirroista johtaa synnytykseen. Koko Suomen keskiarvo on 24 prosenttia. Myös pakastetuilla alkioilla tehdyt siirrot onnistuvat Taysissa keskimääräistä paremmin. THL.n vertailussa ovat mukana sekä julkiset että yksityiset lapsettomuusklinikat.

Taysin hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikka vastaa kolmanneksesta koko Suomen julkisen sektorin lapsettomuushoidoista. Poliklinikan ylilääkäri Helena Tinkanen sanoo, että merkittävimmät syyt Taysin tulokselliseen toimintaan ovat tiivis yhteistyö keskussairaaloiden kanssa sekä ammattitaitoinen ja kokenut henkilökunta. Myös vuonna 2016 aloittanut uusi IVF-laboratorio on osoittautunut erinomaiseksi.

Tays toimii tiiviissä yhteistyössä erityisesti Vaasan, Seinäjoen, Kanta-Hämeen ja Satakunnan keskussairaaloiden kanssa. Potilaiden hoidot suunnitellaan ja aloitetaan yhdessä ja keskussairaaloita tuetaan konsultoimalla.

Asiantuntemusta ja hyviä olosuhteita on tukenut Fimlab Laboratoriot Oy:n uusi IVF- eli hedelmöityshoitolaboratorio, joka toimii Taysin hormoni- ja lapsettomuuspoliklinikan yhteydessä. Vuonna 2016 perustettu laboratorio vastaa Taysissa sukusolujen käsittelystä, alkioviljelystä sekä alkioiden, sukusolujen ja sukukudoksen pakastamisesta.

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>