Pirkanmaa

Maakunta- ja sote-uudistus liippaa isosti yrittäjiä

Maakunta- ja sote-uudistus liippaa isosti yrittäjiä

Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen johtaa 80-vuotista yhdistystä, jolla on noin 9500 jäsentä. Yrittäjät ovat keskeisiä toimijoita ja vaikuttajia maakunnassa. Mitä yrittäjäpomo ajattelee maakunta- ja sote-uudistuksesta, kuullaan keskiviikkoaamuna alkaen kello 9.30 Radio Sunin Päivän vieras -ohjelmassa. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen johtaa 80-vuotista yhdistystä, jolla on noin 9500 jäsentä. Yrittäjät ovat keskeisiä toimijoita ja vaikuttajia maakunnassa. Mitä yrittäjäpomo ajattelee maakunta- ja sote-uudistuksesta, kuullaan keskiviikkoaamuna alkaen kello 9.30 Radio Sunin Päivän vieras -ohjelmassa. (Kuva: Matti Pulkkinen)
Maakunnan Matti marssittaa keskiviikkoaamuna 20. kesäkuuta Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtajan Janne Vuorisen Radio Sunin Päivän vieras -ohjelmaan. Kello 9.30 alkavassa lähetyksessä yrittäjäveturi avaa esimerkiksi sitä, miten pirkanmaalainen yrittäjäväki ja yrityskenttä liittyvät valtakunnan ykköspuheenaiheeseen: maakunta- ja sote-uudistukseen. Järjestö muun muassa aktivoi jäseniään ehdokkaiksi mahdollisiin maakuntavaaleihin.

Pirkanmaan Yrittäjät on Suomen Yrittäjien suurin aluejärjestö. Sillä on noin 9 500 jäsentä.

Maakunnallinen aluejärjestö on tehnyt jo pitkän rupeaman edunvalvontatyötä. Pirkanmaan Yrittäjät viettää parhaillaan 80-vuotisjuhlavuottaan. Työnsankaruutta kannattaa juhlia, mutta miten se tapahtuu, kuullaan keskiviikkoaamuna Vuorisen kertomana.

Yrittäjillä on nykyään varsin vahva asema kuntien valtuustoissa. Peräti 23 prosenttia kaikista kunnallisvaltuutetuista on yrittäjiä. Nyt lähitulevaisuudessa häämöttää historialliset ensimmäiset maakuntavaalit. Pirkanmaalle on tulossa 79-paikkainen maakuntavaltuusto. Yrittäjäjärjestö aktivoi jäseniään lähtemään ehdokkaiksi. Pontimena on, että yrityksiä taloudellisesti ja toiminnallisesti hyvin pyörittävillä osaajilla on paljon annettavaa myös itsehallinnollisen maakunnan pyörittämiselle.

Tampereen seutu on maan kakkoskasvukeskus, joka säteilee menestystä koko Pirkanmaan maakuntaan. Miten yrittäjät vastaavat tulevaisuuden haasteisiin? Tätä kysytään Janne Vuoriselta.

Kunnat, joita Pirkanmaalla on tällä hetkellä 22 kappaletta, ovat tulevaisuudessa elinvoimakuntia. Kunta voi yhtä hyvin kuin sen yrityselämä. Mistä elinvoimaa sampoavia yrittäjiä riittää kaikkialle? Tähänkin saadaan vastaus Vuoriselta.

Radio SUNin taajuudet ovat: Tampere 107,8, Parkanon seutu 91,7, Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3, Etelä-Pirkanmaa 96,7 ja Ylä-Pirkanmaa 106,1 sekä Kankaanpään seutu 106,7.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>