Uutiset

Runsaasti sinilevähavaintoja Pirkanmaan vesistöissä

today28.6.2018

share close

Sinilevä on selvästi runsastunut Pirkanmaan järvissä. Tällä viikolla Pirkanmaalla havaittiin runsaasti sinilevää Tampereella Kaukajärvessä ja Näsijärven Rauhaniemen uimarannassa.

Vähän sinilevää havaittiin 12 havaintopaikalla, Vesilahden kirkonkylän rannassa Pyhäjärvessä, Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannassa ja Kirkkojärven Lempoisten uimalassa, Nokialla Vihnusjärvessä, Ikaalisissa Kyrösjärven Toivolansaaren uimarannassa ja Hämylänlahdella, Sastamalan Houhajärvessä, Pälkäneellä Mallasveden Pakanrannassa, Hämeenkyrössä Järvenkylänjärven uimarannassa, Tampereella Näsijärven Elianderin uimarannassa, Valkeakoskella Vanajavedessä Sääksmäen siltojen kohdalla ja Virroilla Vähä Valkeajärvessä.

Virallisten leväseurantapaikkojen lisäksi yleisöhavaintoja sinilevistä oli tehty Kyrösjärven Tuomistonlahdelta (Ikaalinen), Rutajärvestä (Urjala), Längelmäveden Jaalanniemestä (Kangasala), Höytämöjärvestä (Lempäälä) ja Mäyhäjärven Leponokasta (Lempäälä).

Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden ylläpitämillä uimarantojen sivuilla on lisäksi havaittu sinileviä Peltolammilla, Suolijärvellä ja Tahmelan uimarannassa.

Järviwikin leväbarometrista ilmenee, että sinilevähavaintoja on Pirkanmaalla selvästi enemmän kuin edellisinä kesinä samaan aikaan. Barometri kuvaa sinilevätilannetta suhteessa aiempiin vuosiin. Se lasketaan joka viikko valtakunnallisen leväseurannan kiinteiden havaintopaikkojen havaintojen perusteella. Alueelliset leväbarometrit löytyvät ELY-keskusten levätilanne-sivuilta.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%