Uutiset

Runsaasti sinilevähavaintoja Pirkanmaan vesistöissä

Runsaasti sinilevähavaintoja Pirkanmaan vesistöissä

Sinilevä on selvästi runsastunut Pirkanmaan järvissä. Tällä viikolla Pirkanmaalla havaittiin runsaasti sinilevää Tampereella Kaukajärvessä ja Näsijärven Rauhaniemen uimarannassa.

Vähän sinilevää havaittiin 12 havaintopaikalla, Vesilahden kirkonkylän rannassa Pyhäjärvessä, Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannassa ja Kirkkojärven Lempoisten uimalassa, Nokialla Vihnusjärvessä, Ikaalisissa Kyrösjärven Toivolansaaren uimarannassa ja Hämylänlahdella, Sastamalan Houhajärvessä, Pälkäneellä Mallasveden Pakanrannassa, Hämeenkyrössä Järvenkylänjärven uimarannassa, Tampereella Näsijärven Elianderin uimarannassa, Valkeakoskella Vanajavedessä Sääksmäen siltojen kohdalla ja Virroilla Vähä Valkeajärvessä.

Virallisten leväseurantapaikkojen lisäksi yleisöhavaintoja sinilevistä oli tehty Kyrösjärven Tuomistonlahdelta (Ikaalinen), Rutajärvestä (Urjala), Längelmäveden Jaalanniemestä (Kangasala), Höytämöjärvestä (Lempäälä) ja Mäyhäjärven Leponokasta (Lempäälä).

Tampereen kaupungin liikuntapalveluiden ylläpitämillä uimarantojen sivuilla on lisäksi havaittu sinileviä Peltolammilla, Suolijärvellä ja Tahmelan uimarannassa.

Järviwikin leväbarometrista ilmenee, että sinilevähavaintoja on Pirkanmaalla selvästi enemmän kuin edellisinä kesinä samaan aikaan. Barometri kuvaa sinilevätilannetta suhteessa aiempiin vuosiin. Se lasketaan joka viikko valtakunnallisen leväseurannan kiinteiden havaintopaikkojen havaintojen perusteella. Alueelliset leväbarometrit löytyvät ELY-keskusten levätilanne-sivuilta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>