Uutiset

Poliisi varoittaa bensa-automaattien käyttäjiä kortin kopiointilaitteista

today10.7.2018

share close

Sisä-Suomen poliisi varoittaa bensa-automaattien käyttäjiä kortin kopiointilaitteista.

Polttoaineasemille asennettuja kortin kopiointi ja tunnusluvun kuvaamislaitteita on havaittu maanantaina 2.7 Pälkäneellä ja tänään tiistaina 10.7.18 Valkeakoskella. Molemmat kohdeasemat ovat olleet ABC-ketjun kylmäasemia.

Pälkäneellä poliisi on purkanut kopiointilaitteen 2.7 Sammontie 3 kylmäasemalta ja Valkeakoskella tänään 10.7 Mahliankatu 2:n kylmäasemalta kaksi kopiointilaitetta. Valkeakoskella laitteet olivat asennettuna molempiin mittareihin.

Poliisi pyytää juuri ennen purkamisaikaa automaateilla asioineita ihmisiä olemaan yhteydessä pankkiinsa ja uusimaan käyttämänsä maksukortit. Mikäli tankkaus on tapahtunut aiemmin tai epäilee joutuneensa toisaalla vastaavan rikoksen uhriksi, mahdollisena vaihtoehtona on myös ulkomaanostojen ostorajojen laskeminen pankin kautta, jolloin korteilla ei pitäisi määrätyn rajan ylittäviä ostoja ilman rajan korottamista tekemään.

Tankkaamishetkellä tulisi myös aina peittää sormet tunnuslukua syöttäessä. Kamera on usein ollut asennettuna suora näppäimistön yläpuolella tai sivulle.

Poliisi selvittää rikoksia petoksen yrityksinä. Rikoksesta epäiltyjä ei poliisilla ole toistaiseksi tiedossa. Mahdolliset yhteydenotot epämääräisistä, poikkeavista automaateista tulee välittömästi tehdä poliisille. Automaatissa oleva poikkeava laite tai automaatin ympärillä tapahtuva asennus ja purkamistapahtuma tulee ilmoittaa välittömästi hätäkeskukseen.

Tavatut laitteet ovat olleet teknisesti hyvätasoisia ja siten melko huomaamattomia. Kopiointi ja kuvaamislaitteita voi olla asennettuna myös muiden ketjujen polttoaineautomaateille.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%