Uutiset

Sinilevät runsastuneet Pirkanmaalla

Sinilevät runsastuneet Pirkanmaalla

Viime päivien lämmin ja aurinkoinen sää on näkynyt Pirkanmaalla tällä viikolla sinilevähavainnoissa.

Runsaasti sinilevää havaittiin Pyhäjärvellä Pirkkalan Kränstolpan uimarannalla, Kirkonkylän rannassa Vesilahdella sekä Kangasalan Kirkkojärvellä. Yleisöhavainto runsaasta sinilevästä saatiin Pälkäneen Kukkiajärveltä.

Hieman sinilevää havaittiin Näsijärvellä Elianderin rannassa, Pyhäjärvellä Rantaperkiön uimarannalla, Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannassa sekä Kirkkojärvellä (Lempoisten uimala), Nokian Vihnusjärvellä, Kangasalan Roineella ja Vesijärvellä, Virroilla Vähä Valkeajärvellä ja Sastamalan Houhajärvessä.

Leväseurannan vakituisten seurantapaikkojen lisäksi Virroilla sinilevää esiintyi myös Toisvedellä. Yleisöhavaintojen mukaan hieman sinilevää on havaittu Valkeakoskella Mallasveden Osmanlahdella ja Lempäälän Iso-Kyynäröllä.

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinilevää on ajankohdan keskiarvoon nähden runsaasti.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>