Uutiset

Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin tukalasta helteestä

today16.7.2018

share close

Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin tukalasta helteestä. Lämpötilat nousevat viikonlopun lukemista ja lähipäivien sää jatkuu helteisenä koko maassa.

Erittäin tukalasta helteestä varoitetaan silloin, kun päivän ylin lämpötila nousee +30 asteeseen ja vuorokauden keskilämpötila +24 asteeseen. Varoitus on suunnattu riskiryhmille, kuten vanhuksille, lapsille, sydän- ja verisuonitauteja sairastaville ja heidän läheisilleen sekä ulkona säälle alttiissa toiminnassa työskenteleville.

Helteen alla tavallista suuremmassa vaarassa ovat myös lemmikkieläimet. Vakuutusyhtiö IF kertoo tilastoihinsa perustuen, että moni lemmikin omistaja ei tiedosta, että koira voi saada lievän lämpöhalvauksen yllättävän helposti esimerkiksi aurinkoisella kotipihalla tai lenkillä rasittuessa.Vahinkoilmoituksia koiran hoidattamisesta lämpöhalvauksen vuoksi tulee aina hellejaksojen aikana.

Roduista lyhytkuonoiset rodut, kuten mopsit ja ranskanbulldoggit, kestävät erittäin huonosti kuumuutta, koska lyhyiden hengitysteiden vuoksi kuuma ilma ei ehdi viilentymään ennen kuin se menee keuhkoihin. Kuumana päivänä lenkit tulisi ajoittaa aikaiseen aamuun ja myöhäiseen iltaan ja jättää keskipäivällä myös pihalla leikittäminen väliin.

Kirjoittaja: Ilkka Lahti

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%