Uutiset

Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin tukalasta helteestä

Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin tukalasta helteestä

Ilmatieteen laitos varoittaa erittäin tukalasta helteestä. Lämpötilat nousevat viikonlopun lukemista ja lähipäivien sää jatkuu helteisenä koko maassa.

Erittäin tukalasta helteestä varoitetaan silloin, kun päivän ylin lämpötila nousee +30 asteeseen ja vuorokauden keskilämpötila +24 asteeseen. Varoitus on suunnattu riskiryhmille, kuten vanhuksille, lapsille, sydän- ja verisuonitauteja sairastaville ja heidän läheisilleen sekä ulkona säälle alttiissa toiminnassa työskenteleville.

Helteen alla tavallista suuremmassa vaarassa ovat myös lemmikkieläimet. Vakuutusyhtiö IF kertoo tilastoihinsa perustuen, että moni lemmikin omistaja ei tiedosta, että koira voi saada lievän lämpöhalvauksen yllättävän helposti esimerkiksi aurinkoisella kotipihalla tai lenkillä rasittuessa.Vahinkoilmoituksia koiran hoidattamisesta lämpöhalvauksen vuoksi tulee aina hellejaksojen aikana.

Roduista lyhytkuonoiset rodut, kuten mopsit ja ranskanbulldoggit, kestävät erittäin huonosti kuumuutta, koska lyhyiden hengitysteiden vuoksi kuuma ilma ei ehdi viilentymään ennen kuin se menee keuhkoihin. Kuumana päivänä lenkit tulisi ajoittaa aikaiseen aamuun ja myöhäiseen iltaan ja jättää keskipäivällä myös pihalla leikittäminen väliin.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>