Uutiset

Törkeän ilkivallan kohteeksi joutunut Pihlajaveden erämaakirkon vaivaispoika - nuoret yrittivät anastaa kolikoita

Törkeän ilkivallan kohteeksi joutunut Pihlajaveden erämaakirkon vaivaispoika - nuoret yrittivät anastaa kolikoita

Sisä-Suomen poliisi on tiedottanut, että se on selvittänyt Pihlajaveden erämaakirkon vaivaispojan rikkomisen.

Poliisille tehtiin torstaina 5.7.2018 sähköisen rikosilmoituksen, jonka mukaan Pihlajaveden Erämaakirkon vaivaispojan kasvot on rikottu ja kädet on revitty melkein kokonaan irti.

Esitutkinnassa on selvitetty, että rikosoikeudellisesti alaikäinen on rikkonut kivellä lyömällä vaivaispojan kasvot yrittäessään anastaan vaivaispojan sisällä olevia kolikoita. Lisäksi mukana olleista yhden tytön epäillään rikkoneen potkaisemalla vaivaispojan jalkaterän rikki. Edellä mainittujen lisäksi paikalla on ollut yksi nuori mies- ja kaksi nuorta naishenkilöä. Kaikki viisi paikalla ollutta asustavat Mänttä-Vilppulan seudulla.

Esitutkinnassa on myös kuultu paikallisia nuoria, joilla ei ole rikoksen tekemiseen osuutta.

Poliisi on esitutkinnan aikana löytänyt tekoon käytetyn kiven, jonka lisäksi tekopaikalla on suoritettu teknistä tutkintaa.

Asian esitutkinta on edelleen kesken, sillä vaivaisukkojen ainutlaatuisuudesta johtuen, niiden rahallista arvoa on vaikea arvioida.

Vaivaisukoilla / - akalla / -pojalla on huomattava sosiaali-, paikallis-, kirkko- ja taidehistoriallinen merkitys ja painoarvo, minkä johdosta asiaa on tutkittu törkeänä vahingontekona.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>