Uutiset

Sinilevähavainnot edelleen lisääntyneet Pirkanmaalla

today19.7.2018

share close

Pitkään jatkunut erittäin lämmin sää on ollut suosiollinen sinilevälle. Uusia sinilevähavaintoja on tullut rannoille, joista niitä ei ole aiemmin vielä tänä kesänä havaittu kuten Parkanon Kuivasjärvellä, Nokian Kulovedellä ja Pyhäjärven Lehtiniemessä, ilmenee Pirkanmaan ELY-keskuksen tiedoista.

Runsaasti sinilevää havaittiin Kangasalan Kirkkojärvellä. Hieman sinilevää havaittiin Näsijärvellä Elianderin rannassa, Pyhäjärvellä Halkoniemen uimarannalla, Lehtiniemessä sekä Kranstolpan uimarannalla, Kuloveden Naarlahdessa, Parkanon Kuivasjärvessä, Nokian Vihnusjärvellä, Sastamalan Houhajärvessä, Pälkäneveden Aitoon Uusikylän uimarannalla, Pälkäneen Vihajärven Puutikkalan uimarannalla sekä Kukkian Luopioisen uimarannalla ja Virtain Vähä Valkeajärvessä.

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinilevää on ajankohdan keskiarvoon nähden edelleen runsaasti.

Sinileväpitoista vettä ei saa käyttää talous- tai saunavetenä eikä syötävien kasvinosien kasteluun. Uimista on myös syytä välttää erityisesti runsaasti sinilevää sisältävässä vedessä. Jos sinilevän kanssa joutuu kosketuksiin, on hyvä peseytyä puhtaalla vedellä iho-oireiden välttämiseksi. Myrkyttömätkin levät saattavat aiheuttaa herkillä ihmisillä ihoärsytystä. Lapsia ja lemmikkieläimiä ei pidä päästää selvästi leväpitoiseen veteen.

Runsaista sinileväesiintymistä esimerkiksi yleisellä uimarannalla on hyvä ilmoittaa kunnan terveydensuojeluviranomaiselle.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%