Uutiset

Tampere-Pirkkalan lentoaseman kasvu jatkunut

today19.7.2018

share close

Tuoreen lentoliikennetilaston mukaan Tampere-Pirkkalan matkustajamäärät ovat vuoden ensimmäisellä puoliskolla kasvaneet +10,6 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

– Tampere-Pirkkalan lentoasema on nyt hyvällä kasvu-uralla, ja matkustajamäärät ovat lähteneet nousuun. Lentoyhtiöt ovat lisänneet vuorojaan ja uusia matkakohteitakin on tiedossa, sanoo lentoaseman päällikkö ja aluejohtaja Mari Nurminen Finaviasta.

Esimerkiksi SAS aloittaa Tampere-Pirkkalasta lennot suomalaisten suosikkikohteeseen Malagaan 13. lokakuuta. Reittiä liikennöidään lauantaisin SAS:n ympäristötehokkailla Airbus 320neo -lentokoneilla.

Kaikkiaan Tampere-Pirkkalan lentoaseman kautta kulki vuoden ensimmäisen puoliskon aikana (1.1.–30.6.2018) noin 122 000 matkustajaa. Heistä lähes 64 prosenttia lensi ulkomaanlennoilla. Kasvu tuleekin juuri kansainvälisestä liikenteestä (+19 %). Kotimaanlentojen matkustajamäärät sen sijaan pienenivät (-1,8 %) viime vuodesta.

Tampereen lentoliikenne on heinä-elokuussa vajaan kuukauden mittaisella tauolla, sillä kiitotie joudutaan rakennustöiden vuoksi sulkemaan tilapäisesti. Lentoasema avataan uudelleen 12. elokuuta.

Finavia panostaa Tampere-Pirkkalan lentoliikennealueiden uudistamiseen yhteensä yli 17 miljoonaa euroa.

Aiemmin Finavia uudisti molempien terminaalien matkustajatiloja ja toteutti muun muassa mittavan ympäristöparannushankkeen. Huhtikuussa käynnistynyt kehitysohjelma keskittyy lentoliikenteen kapasiteetin ja sujuvan liikennöin varmistamiseen.

Matkustajamäärien lisäksi myös operaatioiden määrä jatkaa kasvuaan. Laskeutumisia ja nousuja oli kesäkuun loppuun mennessä yli 25 % enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan.

 

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%