Uutiset

Tampere-Pirkkalan lentoaseman kasvu jatkunut

Tampere-Pirkkalan lentoaseman kasvu jatkunut

Tuoreen lentoliikennetilaston mukaan Tampere-Pirkkalan matkustajamäärät ovat vuoden ensimmäisellä puoliskolla kasvaneet +10,6 % viime vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna.

– Tampere-Pirkkalan lentoasema on nyt hyvällä kasvu-uralla, ja matkustajamäärät ovat lähteneet nousuun. Lentoyhtiöt ovat lisänneet vuorojaan ja uusia matkakohteitakin on tiedossa, sanoo lentoaseman päällikkö ja aluejohtaja Mari Nurminen Finaviasta.

Esimerkiksi SAS aloittaa Tampere-Pirkkalasta lennot suomalaisten suosikkikohteeseen Malagaan 13. lokakuuta. Reittiä liikennöidään lauantaisin SAS:n ympäristötehokkailla Airbus 320neo -lentokoneilla.

Kaikkiaan Tampere-Pirkkalan lentoaseman kautta kulki vuoden ensimmäisen puoliskon aikana (1.1.–30.6.2018) noin 122 000 matkustajaa. Heistä lähes 64 prosenttia lensi ulkomaanlennoilla. Kasvu tuleekin juuri kansainvälisestä liikenteestä (+19 %). Kotimaanlentojen matkustajamäärät sen sijaan pienenivät (-1,8 %) viime vuodesta.

Tampereen lentoliikenne on heinä-elokuussa vajaan kuukauden mittaisella tauolla, sillä kiitotie joudutaan rakennustöiden vuoksi sulkemaan tilapäisesti. Lentoasema avataan uudelleen 12. elokuuta.

Finavia panostaa Tampere-Pirkkalan lentoliikennealueiden uudistamiseen yhteensä yli 17 miljoonaa euroa.

Aiemmin Finavia uudisti molempien terminaalien matkustajatiloja ja toteutti muun muassa mittavan ympäristöparannushankkeen. Huhtikuussa käynnistynyt kehitysohjelma keskittyy lentoliikenteen kapasiteetin ja sujuvan liikennöin varmistamiseen.

Matkustajamäärien lisäksi myös operaatioiden määrä jatkaa kasvuaan. Laskeutumisia ja nousuja oli kesäkuun loppuun mennessä yli 25 % enemmän kuin viime vuonna tähän aikaan.

 

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>