Uutiset

Viimeistä kesää esitettävä Sillanpää-ooppera saa ensi-iltansa huomenna

Viimeistä kesää esitettävä Sillanpää-ooppera saa ensi-iltansa huomenna

Viimeistä kesää esitettävän Sillanpää-ooppera saa ensi-iltansa huomenna lauantaina 21.7.2018 Hämeenkyrössä.

Sillanpää on ooppera mäkituvan pojasta, joka ponnisti Nobel-kirjailijaksi dramaattisissa oloissa talvisodan kynnyksellä. Kirjailijan ura on ainutlaatuinen ja hänen siviilielämäkin piti sisällään paljon dramaattisia vaiheita.

- Tarinaa ei kaunistella vaan esille tuodaan myös traagisia hetkiä. Frans Emil Sillanpään elämä ei ollut niin kauhean helppo, ei suoraviivainen ja eikä selkeä. Vaikka hän sen Nobelin kirjallisuuspalkinnon Suomeen toikin, niin hänen elämää kyllä varjosti aika monet muut asiat, kertoo oopperan ohjaaja Marco Bjurström SUN Radion haastattelussa.

Bjurströmin mukaan Sillanpää ei vastaa perinteistä oopperaa.

- Ooppera sai viime kesänä kehuja siitä, että laulun sanoista sai selvää ja esiintyjät olivat paljon liikkeessä. Laulun sanojen selkeys selittyy osin sillä, että äänentoistolla ei tarvitse kilpailla orkesterimontusta tulevan äänen kanssa sillä teos toistetaan monikanavaisesti.

Ooppera esitetään Sillanpään syntymäkodin miljöössä, Myllykoulun Kesäteatterissa, tehden oopperakokemuksesta ainutlaatuisen.

- Teoksen voisi varmasti tehdä jonnekin muuallekin. Mutta kun Myllykoluun tulee niin sen ymmärtää, että vain siellä se on mikä se on ja maailmassa ei ole toista vastaavaa paikkaa.  Ja Frans Emil siellä aikoinaan tepasteli, ynnää Bjurström.

Sillanpää-ooppera 21.7.-2.8. (kymmenen esitystä) Myllykolun kesäteatteri, Hämeenkyrö, www.festiwaalit.com

Marco Bjurström Kaisu Lämsän haastattelussa 20.7.2018:

 

 

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>