Uutiset

Kuivuus laskenut Pirkanmaan järvien vedenkorkeuksia

Kuivuus laskenut Pirkanmaan järvien vedenkorkeuksia

Pirkanmaan järvien vedenkorkeudet ovat keskimääräistä alempana, tiedottaa Pirkanmaan ELY-keskus. Kuivan kesän jälkeen Pirkanmaan järvien vedenkorkeudet ovat laskeneet nopeasti, vaikka vielä keväällä vedenkorkeudet olivat paikoin selvästi aikaisempia vuosia korkeammalla.

Pääsääntöisesti järvien vedenkorkeudet ovat noin 10-20 cm keskimääräistä alempana. Mallasveden, Roineen ja Längelmäveden vedenkorkeudet ovat laskeneet kesän aikana nopeasti ja ovat tällä hetkellä noin 10 cm keskimääräistä alempana, Visuvedellä vedenkorkeus on kuitenkin jopa 32 cm keskimääräistä alempana.

Pirkanmaan suurimpien säännösteltyjen järvien, Näsijärven, Pyhäjärven ja Vanajaveden, vedenkorkeudet ovat lähellä ajankohdan keskimääräisiä arvoja.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>