Uutiset

SUH: Liikkuvassa veneessä matkustaville pelastusliivipakko

today17.8.2018

share close

Liikenne- ja viestintäministeriö on pyytänyt sidosryhmiltä lausunnot hallituksen esitykseen uudeksi vesiliikennelaiksi. Uudistuksessa otetaan kantaa myös pelastusliivien ja kelluntapukineiden käyttöön vesillä.

SUH:n näkemyksen mukaan esitykseen kirjattu velvoite pitää kelluntaväline veneessä saatavilla jokaiselle veneessä olijalle, tai edes vesikulkuneuvon päällikön velvoittamana päällä olosuhteiden niin vaatiessa, ei ehkäise hukkumiskuolemia riittävän tehokkaasti.

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliitto SUH esittää, että pelastusliivien käyttö tehtäisiin pakollisiksi kaikissa huvi- ja vuokraveneissä sekä vesiskoottereissa aina niiden ollessa liikkeessä pois lukien katettujen veneiden sisätilat. SUH pitää myös ongelmallisena, että esityksen mukaan velvoite kelluntavälineiden saatavuudesta ei koske alle 5,5 metrisiä moottoroimattomia vesikulkuneuvoja. Hukkumisiin johtaneita vesiliikenneonnettomuuksia tapahtuu kuitenkin usein juuri näille pienille veneille, jotka tulisi myös saada sääntelyn piiriin.

Vesiliikenteessä menehtyy vuosittain noin 40 – 60 henkilöä, joista suurin osa hukkuu esimerkiksi veneen kaatumisen tai veneestä tipahtamisen seurauksena. Tutkitusti jopa 70 – 80 % näistä hukkuneista olisi todennäköisesti pelastunut, mikäli henkilöllä olisi ollut asianmukainen kelluntapukine käytössä.

Kirjoittaja: Valtteri Kujansuu

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%