Uutiset

Pirkanmaalla useita sinilevähavaintoja

today6.9.2018

share close

Lämmin ja vähätuulinen sää on lisännyt sinilevien määrää Pirkanmaan järvillä. Viikolla 36 runsaasti sinilevää havaittiin seitsemällä havaintopaikalla: Pyhäjärvessä Vesilahden kirkonkylän rannassa, Nokialla Lehtiniemessä, Maatialanlahdella ja Halkoniemen uimarannassa, Pirkkalan Kranstolpan uimarannassa, Tampereella Pyynikin uimarannassa sekä Sastamalan Houhajärvessä.

Vähän sinilevää havaittiin yhdeksällä havaintopaikalla: Nokialla Tottijärvessä ja Vihnusjärvessä, Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannassa ja Lempoisten uimalassa, Tampereella Näsijärven Rauhaniemen uimarannassa ja Pyhäjärven Rantaperkiön uimarannassa, Kangasalan Kirkkojärvessä, Hämeenkyrön Järvenkylänjärvessä sekä Sastamalan Liekovedessä.

Lisäksi yleisöhavaintoja sinileväesiintymistä on viikon aikana kirjattu Järviwikiin Lempäälän Mäyhäjärvestä, Vanajaveden Kuhanselältä, Juupajoen Ylimmäisestä Savijärvestä, Sastamalan Ylistenjärvestä, Längelmäveden Koljonselältä ja Kulovedeltä.

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinilevää on ajankohdan keskiarvoon nähden erittäin runsaasti.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%