Uutiset

Pirkanmaalla useita sinilevähavaintoja

Pirkanmaalla useita sinilevähavaintoja

Lämmin ja vähätuulinen sää on lisännyt sinilevien määrää Pirkanmaan järvillä. Viikolla 36 runsaasti sinilevää havaittiin seitsemällä havaintopaikalla: Pyhäjärvessä Vesilahden kirkonkylän rannassa, Nokialla Lehtiniemessä, Maatialanlahdella ja Halkoniemen uimarannassa, Pirkkalan Kranstolpan uimarannassa, Tampereella Pyynikin uimarannassa sekä Sastamalan Houhajärvessä.

Vähän sinilevää havaittiin yhdeksällä havaintopaikalla: Nokialla Tottijärvessä ja Vihnusjärvessä, Lempäälässä Pyhäjärven Mäyriänrannassa ja Lempoisten uimalassa, Tampereella Näsijärven Rauhaniemen uimarannassa ja Pyhäjärven Rantaperkiön uimarannassa, Kangasalan Kirkkojärvessä, Hämeenkyrön Järvenkylänjärvessä sekä Sastamalan Liekovedessä.

Lisäksi yleisöhavaintoja sinileväesiintymistä on viikon aikana kirjattu Järviwikiin Lempäälän Mäyhäjärvestä, Vanajaveden Kuhanselältä, Juupajoen Ylimmäisestä Savijärvestä, Sastamalan Ylistenjärvestä, Längelmäveden Koljonselältä ja Kulovedeltä.

Järviwikin leväbarometrin mukaan sinilevää on ajankohdan keskiarvoon nähden erittäin runsaasti.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>