Uutiset

Fingerpori ikuistuu muraaliksi Tesoman asuinkerrostalojen julkisivuihin

Fingerpori ikuistuu muraaliksi Tesoman asuinkerrostalojen julkisivuihin

Tampereen Tesoman kaupunginosassa toteutetaan ennennäkemätön taideteos, kun sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan Fingerpori ikuistetaan muraaliteokseksi asuinkerrostalojen julkisivuihin.

Maalaustyö alkaa tällä viikolla ja teoksen arvioidaan valmistuvan kahdessa viikossa. Fingerpori ikuistuu muraaliksi Tampereen Ristikukkulalla osoitteessa Kohmankaari 2-6. Teos on osa valtakunnallista UPEA18-taidefestivaalia.

Jarla on vuodesta 2007 lähtien keskittynyt omaan sarjakuvalliseen Fingerpori-virtuaalikaupunkiprojektiinsa, joka on nostanut hänet kansan suosikiksi. Sarjakuvatataiteilija ammentaa aiheensa historiasta, populaarikulttuurista, uskonnosta ja sanaleikeistä. Fingerporia on sarjakuvan lisäksi sovitettu muun muassa teatterin näyttämölle.

Tampereen teoksen toteuttamisessa ovat mukana Tampereen kaupunki, Tikkurila, Pintaväri, Renta ja Asunto Oy Ristikukkula.

Valtakunnallinen UPEA18-taidefestivaali levittäytyy syyskuussa ympäri Suomen. Kolmatta kertaa järjestettävä UPEA tuo kaupunkitaidetta ja tapahtumia 12 suomalaiskaupungissa 20 kohteeseen. Suomen suurimman julkisen tilan taidetapahtuman järjestää Upeart-taidekollektiivi. Festivaalin teokset toteutetaan 1.–30.9.

Lue lisää aiheesta:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>