Uutiset

Fingerpori ikuistuu muraaliksi Tesoman asuinkerrostalojen julkisivuihin

today11.9.2018

share close

Tampereen Tesoman kaupunginosassa toteutetaan ennennäkemätön taideteos, kun sarjakuvataiteilija Pertti Jarlan Fingerpori ikuistetaan muraaliteokseksi asuinkerrostalojen julkisivuihin.

Maalaustyö alkaa tällä viikolla ja teoksen arvioidaan valmistuvan kahdessa viikossa. Fingerpori ikuistuu muraaliksi Tampereen Ristikukkulalla osoitteessa Kohmankaari 2-6. Teos on osa valtakunnallista UPEA18-taidefestivaalia.

Jarla on vuodesta 2007 lähtien keskittynyt omaan sarjakuvalliseen Fingerpori-virtuaalikaupunkiprojektiinsa, joka on nostanut hänet kansan suosikiksi. Sarjakuvatataiteilija ammentaa aiheensa historiasta, populaarikulttuurista, uskonnosta ja sanaleikeistä. Fingerporia on sarjakuvan lisäksi sovitettu muun muassa teatterin näyttämölle.

Tampereen teoksen toteuttamisessa ovat mukana Tampereen kaupunki, Tikkurila, Pintaväri, Renta ja Asunto Oy Ristikukkula.

Valtakunnallinen UPEA18-taidefestivaali levittäytyy syyskuussa ympäri Suomen. Kolmatta kertaa järjestettävä UPEA tuo kaupunkitaidetta ja tapahtumia 12 suomalaiskaupungissa 20 kohteeseen. Suomen suurimman julkisen tilan taidetapahtuman järjestää Upeart-taidekollektiivi. Festivaalin teokset toteutetaan 1.–30.9.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%