Uutiset

Kasvuhuippu on taittunut, mutta pirkanmaalaisten yritysten näkymät ovat edelleen hyvät

today11.9.2018

share close

Tänään julkaistun pk-yritysbarometrin mukaan pirkanmaalaisten pienten ja keskisuurten yritysten suhdannenäkymät ovat edelleen hyvät, vaikka suhdanteiden paranemista ennakoikin nyt selvästi harvempi kuin keväällä. Pirkanmaan luvut ovat hyvin lähellä valtakunnallista keskiarvoa.

Kaksi kertaa vuodessa toteutettavaan pk-barometriin vastasi Pirkanmaalta 533 yritystä. Tutkimuksessa yritysten suhdannenäkymiä kuvataan saldoluvulla. Se muodostuu, kun positiivisia kehitystä kuvanneista vastauksista vähennetään negatiiviset vastaukset. Mitä positiivisempi luku, sitä paremmalta suhdanteet näyttävät.

– Sekä Pirkanmaalla että valtakunnallisesti oltiin edelleen vahvasti plussan puolella, sillä saldoluku oli +26. Suhdanteiden paranemista siis ennakoi edelleen valtaosa vastaajista, mutta selvästi harvempi kuin vielä keväällä. Silloin luku oli +37, sanoo Pirkanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Janne Vuorinen.

Pirkanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Pasi Mäkinen muistuttaa, että laskusta huolimatta näkymät ovat edelleen pitkällä aikavälillä jopa poikkeuksellisen korkealla tasolla.

-Sekä Suomessa että Pirkanmaalla eletään edelleen vahvassa korkeasuhdanteessa, josta tämäkin tulos kertoo. Yritykset näkevät tällä hetkellä tulevaisuuden valoisana, Mäkinen kommentoi.

Pahimpana kehityksen esteinä Pirkanmaalla pidettiin kilpailutilannetta, jonka mainitsi 18 prosenttia vastaajista. Mutta myös työvoiman saatavuus nousi esiin. Sitä piti ongelmallisena 16 prosenttia vastaajista.

Tuoreen barometrin mukaan eniten kehittämistarvetta yritykset niin Suomessa kuin Pirkanmaallakin näkevät markkinoinnissa ja myynnissä. Niiden jälkeen tarvetta nähtiin eniten henkilöstön kehittämisessä ja koulutuksessa sekä verkostoitumisessa ja yhteistyössä.

Kirjoittaja: Kaisu Lämsä

Rate it

RADIO SUN TAAJUUDET

Etelä-Pirkanmaa 96,7

Ikaalinen ja Hämeenkyrö 96,3

Kankaanpään seutu 106,7

Parkanon seutu 91,7

Tampere 107,8

Ylä-Pirkanmaa 91,5

Radio SUN on osa Pirmedioita.

 
Juontajat:

studio@radiosun.fi

Mainosmyynti:

myynti@radiosun.fi

Mainostrafiikki:

radio@radiosun.fi

Uutis-, juttu- ja menovinkit: toimitus@radiosun.fi

Radio SUN

Suvantokatu 13

33100 Tampere

Studio 010 5844 655

WhatsApp 043 2170 273

Verkkopalvelussamme käytetään evästeitä käyttökokemuksen parantamiseksi. Tutustu tietosuojakäytäntöihimme täällä.

0%