Uutiset

Lempäälän ampumistapauksen esitutkinta on valmistunut - poliisin toiminnasta ei aloiteta esitutkintaa

Lempäälän ampumistapauksen esitutkinta on valmistunut - poliisin toiminnasta ei aloiteta esitutkintaa

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi 28.4.2018 Lempäälässä tapahtuneen murhan yrityksen esitutkinnan. Suomessa asuva vuonna 1992 syntynyt Ison-Britannian kansalainen ampui takaa-ajon jälkeen virkapukuista poliisia. Ampuminen tapahtui Lempäälän Moisiossa Turuntie 501–509:n kohdalla 28.4.2018 kello 15.11.

Miehen käyttämä ase oli omatekoinen putkihaulikko. Tutkinnan mukaan rikosasiaan ei liittynyt muita henkilöitä ja mies oli autossa yksin ampuessaan poliisia.

Poliisi joutui käyttämään tilanteessa ampuma-asetta ja epäilty kuoli yhteen poliisin luotiin.

Miestä on epäilty murhan yrityksestä ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta sekä törkeästä ampuma-aserikoksesta ja kuudesta liikennerikoksesta liittyen ajotapaan ja ajoneuvon kuntoon. Miehen on todettu olleen ajon aikana päihteiden vaikutuksen alainen. Hänet oli määrätty ajokieltoon 10.8.2017.

Takaa-ajon aikana ajoneuvon nopeus nousi jopa 180 kilometriin tunnissa.

Takaa-ajossa oli mukana kymmenisen poliisipartiota ja pysäytyshetkellä auton ympärillä oli kolme poliisipartiota. Partiot pyrkivät saamaan kuljettajan antautumaan käskyttämällä ja lopulta aseella uhaten. Mies vastasi tilanteeseen ampumalla auton tuulilasin läpi kohti poliiseja.

Syyttäjä-tutkinnanjohtaja on päättänyt, ettei poliisin toiminnasta ole ollut syytä aloittaa esitutkintaa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Voit käyttää näitä HTML tägejä ja attribuutteja:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>